Gå tilbake
Ovnsbakt ørret
Forberedelse
15 min
Tilberedningstid
1 hr
 
Antall: 6 posjoner
Ingredienser
  • 2 kg ørret, uten hode, hale og finne
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ss dill
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts hvitt pepper, finmalt
Fremgangsmåte
  1. Sett ovnen på 180°C

  2. Legg 1 meter aluminiumsfolie på benken, og legg på ørreten. Bland sitronsaft, dill, salt og peper i en skål.

  3. Bruk en pensel og smør marinaden inni buken på fisken og rundt nakken.

  4. Sett i steketermometer og pakk den godt inn i aluminiumsfolie.

  5. Legg ørreten i en langpanne, eller ildfast form og stek den i ovnen. Sett steketermometeret på 52°C hvis du liker den rosa, eller 58°C hvis du liker den gjennomstekt. Det tar ca 1 time.

    Ps. Rød fisk får gummikonsistens/klebrende konsistens når kjøttet bikker 55°C.

  6. Fjærn aluminiumsfolien av den ferdigstekte ørreten. Se ann rødfargen i nakken om du synes den er stekt godt nok. Vil du steke den litt til, så pakker du sen sammen igjen og steker den videre etter eget ønske.

  7. Ta tak i skinnet nederst ved buken og dra skinnet av kjøttet.

  8. Når skinnet er tatt av hele ene siden, er det bare å servere fisken.

  9. Fisken flaker seg lett og det er enkelt å posjonere fisken. Vel bekomme :-)

Tips
  1. Vi spiser helstekt ørret med kokte poteter, rømme og dampede grønnsaker.

  2. Dette kan lages som en del av en buffet.