Sett ovnen på 180°C
Legg 1 meter aluminiumsfolie på benken, og legg på ørreten. Bland sitronsaft, dill, salt og peper i en skål.
Bruk en pensel og smør marinaden inni buken på fisken og rundt nakken.
Sett i steketermometer og pakk den godt inn i aluminiumsfolie.
Legg ørreten i en langpanne, eller ildfast form og stek den i ovnen. Sett steketermometeret på 52°C hvis du liker den rosa, eller 58°C hvis du liker den gjennomstekt. Det tar ca 1 time.
Ps. Rød fisk får gummikonsistens/klebrende konsistens når kjøttet bikker 55°C.
Fjærn aluminiumsfolien av den ferdigstekte ørreten. Se ann rødfargen i nakken om du synes den er stekt godt nok. Vil du steke den litt til, så pakker du sen sammen igjen og steker den videre etter eget ønske.
Ta tak i skinnet nederst ved buken og dra skinnet av kjøttet.
Når skinnet er tatt av hele ene siden, er det bare å servere fisken.
Fisken flaker seg lett og det er enkelt å posjonere fisken. Vel bekomme :-)
Vi spiser helstekt ørret med kokte poteter, rømme og dampede grønnsaker.
Dette kan lages som en del av en buffet.