Gå tilbake
Tzatziki
Antall: 4 posjoner
Ingredienser
  • 1 slangeagurk
  • 0,5 ts salt
  • 3 dl naturell yoghurt, gjerne gresk yoghurt
  • 2 fedd hvitløk
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • 1 ss olivenolje
  • Noen oliven som garnityr
Fremgangsmåte
  1. Riv slangeagurken på råkostjernet, ha det i et dørslag og bland inn saltet. La det dryppe av seg i 10 minutter.

  2. I mens finhakker du hvitløken og har det i yoghurten sammen med nykvernet pepper.

  3. Press ut agurkvannet fra slangeagurken og ha agurkkjøttet i yoghurten. Bland det godt sammen.

  4. Ha tzatzikien i en skål og dander med olivenolje og en eller flere oliven, alt etter smak.

Tips
  1. Tilsett gjerne litt fersk dill, da det gir tzatzikien en helt ny vri.