Forrett,  Forsiden,  Marinader & dressinger,  Tilbehør

Tzatziki

Tzatziki er en tradisjonell gresk saus basert på yoghurt, hvitløk og agurk og er kjent over hele verden. Tzatziki kalles også «gyro saus», da den brukes flittig i souvlaki, som er fylt pita med gyroskjøtt.

Tzatziki er populært som en rett til meze, sammen med andre populære retter som hummus, taramasalata og gresk salat.

Tzatziki
Antall: 4 posjoner
Ingredienser
  • 1 slangeagurk
  • 0,5 ts salt
  • 3 dl naturell yoghurt, gjerne gresk yoghurt
  • 2 fedd hvitløk
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • 1 ss olivenolje
  • Noen oliven som garnityr
Fremgangsmåte
  1. Riv slangeagurken på råkostjernet, ha det i et dørslag og bland inn saltet. La det dryppe av seg i 10 minutter.

  2. I mens finhakker du hvitløken og har det i yoghurten sammen med nykvernet pepper.

  3. Press ut agurkvannet fra slangeagurken og ha agurkkjøttet i yoghurten. Bland det godt sammen.

  4. Ha tzatzikien i en skål og dander med olivenolje og en eller flere oliven, alt etter smak.

Tips
  1. Tilsett gjerne litt fersk dill, da det gir tzatzikien en helt ny vri.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »