Bakst,  Dessert,  Forsiden,  Pai

Butterdeig til danske tarteletter

Butterdeig kan lages på flere måter, der den klassiske butterdeigen lages som lagvis med deig og smør med mange brett, eller som denne vi bruker i denne oppskriften som er en sammenslått butterdeig. Denne deigen er en dansk versjon som man i Danmark bruker til tarteletter med høns i asparges (Det er derfor det er sitron i denne oppskriften).

Butterdeigen kan også brukes til mange andre produkter som barketter, napoleonskake, posteibunner, terteskjell og vol-au-vent, men da sløyfer du sitronsaften.

Butterdeig til danske tarteletter
Forberedelse
30 min
 
Antall: 24 stk
Ingredienser
  • 200 g siktet hvetemel
  • 250 g smør
  • 1 dl vann
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss sitronsaft
Fremgangsmåte
Butterdeigen
  1. Bland mel og ternet smør i en bolle med hendene. Gni smøret ordentlig inn i melet, så det blir smuldrete.

  2. Bland så inn salt, vann og sitronsaft og elt det forsiktig sammen. Det skal elstes så lite som mulig, da vi ikke vil få frem glutenet i melet (da blir den selastisk og det vil vi ikke ha).

  3. Sett deigen i en melet bolle med plastfolie over inn i kjøleskap og la stå i minst 1 time (dette fordi smøret skal bli fast og da lettere å håndtere deigen med kjevle).

tartelett skjell
  1. Finn frem formene til tartelettene (vi bruker muffinsformer), utstikker (vi bruker en liten bolle som er 50% bredere enn muffinsformen) og en deigskrape.

  2. Legg deigen på en forsiktig melet benk og kjevle ut til en rektangel på 40×30 cm (tykkelsen skal være ca 2-3mm).

  3. Stikk ut deigen til muffinsformene og legg deigen forsiktig i formen der deigen skal brettes litt over kanten og ned (dette fordi deigen krymper litt under stekeprosessen, og vær forsiktig med fingertyppene, så du ikke lager hull i deigen).

  4. Stikk masse hull i deigen med en gaffel (dette fordi det blir mindre sjangs for luftlommer i deigen).

  5. Sett stekeovnen på 200°C varmluft.

  6. Klipp ut bakepapir som er 50% bredere enn muffinsformen som legges nedi skjellet. Fyll så opp med tørkede erter, bønner, ris eller lignende (dette for å holde formen).

  7. Stek tartelettene i 8 minutter, deretter tas de ut for å fjerne bakepapiret med "fyllet" (erter, bønner, ris etc). Bak deretter videre i 12-15 minutter til at skjellet er ferdig (De skal være gyldne, ikke mørke).

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »