Hovedrett,  Vegetar retter

Sellerirotburger med sursøte grønnsaker, hoisin dressing og chilimajones

Denne sellerirotburgeren smaker helt fantastisk og det er nesten skammelig at jeg først som 35-åring kom over en vegetar burger som faktisk er skikkelig digg!

Det tar litt tid å lage den pga. alt tilbehøret, men det er så absolutt verdt det. Det er mulig å kjøpe ferdig chilimajones, men denne smaker mye bedre, så lag heller en større batch av chilimajones selv og ha den klar i kjøleskapet til senere bruk.

Sellerirotburgeren kan fryses før steking i pannen. På den måten kan du forberede mange sellerirotburgere til senere bruk og bare ta de opp å frese i pannen før servering når det er behov for det.

Selleriburger
Forberedelse
1 hr 40 min
Tilberedningstid
20 min
 
Antall: 4
Ingredienser
Selleriburger
  • 1 stk sellerirot
  • 2 ss hvetemel (eller maizena hvis du ikke tåler gluten)
  • 1 egg vispet
  • 2 dl panko (brødrasp)
  • Olivenolje
  • salt og pepper
  • Olje til steking
Sursøte grønnsaker
  • 1 stk stor gulrot, raspet
  • 1 stk hjertesalat, finhakket
  • 2 stk vårløk i skiver
  • 1 stk rød chili, finhakket
  • 1/2 dl 7% eddik
  • 1/2 ss fiskesaus
  • 1 ss sesamolje
  • 1 liten ingefær (smak til)
  • flaksalt
Chilimajones
  • 150 g majones
  • 1 stk chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 ts soyasaus
Hoisin dressing
  • 80 g hoisin
  • 1/2 stk lime, cest (skall) og saft
  • Litt frisk koriander, finhakket
  • 2 cm ingefær, finraspet
Fremgangsmåte
  1. Selleriburger

  2. Skrell og vask selleriroten. Skjær i 1 cm tykke skiver og prøv å justere slik at de får en burger størrelse. (Bruk også endene, selv om de er mindre. Her kan du bare legge flere ved siden av hverandre på hamburgerbrødet).

  3. Gni seller burgerne i olivenolje, salt og pepper. Stek de på bakepapir i ovnen på 180°C i 10 minutter.

  4. Avkjøl selleriburgerne, før du vender de i mel, pisket egg, og så i panko. Stek de panerte selleriburgere gyldne i stekepannen med litt olje.

  5. Stek de panerte selleriburgere gyldne i stekepannen med litt olje.

Sursøte grønnsaker
  1. Ha gulrot, hjertesalat og vårløk i en bolle.

  2. Ha chili, ingefær, salt eddik, sukker og vann i en kjele. Kok opp under omrøring til sukkeret er oppløst.

  3. Ta kjelen av platen og tilsett fiskesaus og sesamolje. Hell laken over grønnsakeneog vend grønnsakene godt i blandingen. La grønnsaksblandijngen trekke i kjøleskapet i 30 minutter.

Chilimajones
  1. Bak chili i ovnen på 190°C i 10 minutter. Skrell hvitløk og fjern stilken på chilien. Blend alt sammen til en fløyelsmyk blanding.

Hoisin dressing
  1. Bland alle ingrediensene, så er den klar til bruk.

Oppbygging av hamburger
  1. Del hamburgerbrødene på midten og stek de med snittsiden ned i en stekepanne til overflaten er lett gylden.

  2. Ha på chilimajones

  3. Ha på godt med sursøte grønnsaker og hoisin dressing over.

  4. Legg på to skiver selleriburger, med hoisin dressing mellom. Ha chilimajones på toppen.

  5. Legg på lokket og server med pommes frittes eller annet ønsket tilbehør.

Tips
  1. Ovnsbak gjerne diverse grønnsaker i ovnen som garnityr i hamburgeren. Selv bruker jeg ofte ovnsbakt paprika som garnityr.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »