Forrett,  Hovedrett,  Suppe

Grønnsakssuppe

Grønnsakssuppe
Forberedelse
5 min
Tilberedningstid
25 min
Totalt
30 min
 
Antall: 4 Posjoner
Ingredienser
  • 2 stk brokkoli
  • 4 stk gulrot
  • 1 stk fennikel
  • 1 stk ingefær
  • 1 stk hel hvitløk
  • 2 stk løk
  • 3 ss matolje til steking
  • 2 l kyllingkraft (Grønnsakskraft kan også brukes)
  • 1 pk snøfrisk (Kokosmelk kan også brukes)
Til servering
  • 400 gram revet ost til strø over suppen (Her kan vegansk ost brukes)
  • 150 gr bacon til å strø over suppen (Bruk ristede nøtter og frø som vegansk)
  • 2 egg hardkokt og deles i 4 (Dropp denne som vegansk)
Fremgangsmåte
  1. Skrell og grovkutt løk, hvitløk og ingefær og fres det i oljen til løken er blank, ca 1-2 minutter i en kjele.

  2. Skrell gulrot og grovkutt det sammen med fenniken og tilfør det i kjelen.

    Skjær av toppen på brokkolien og kutt det i små biter, dette skal legges i suppen rett før servering. Resten av brokkolien grovkuttes og legges i kjelen.

  3. Tilsett kraften og kok under lokk i ca 15 min, til at grønnsakene er blitt møre.

  4. Finhakk baconet til bitte små biter og fres dette i pannen til de er blitt gyldne og sprø. Legg baconet over på papir, så fettet får rent av. Baconet legges så i en skål til servering.

  5. Ta stavmixeren og blend alt sammen til en fløyelsmyk suppe. Slå av platen og rør inn snøfrisk.

    Nå er suppen klar til servering.

  6. Husk å server med ost og bacon.

    Det smaker godt med brød og smør til. Focaccia og Aioli kan også brukes.

Tips
  1. Suppe er nydelig som forrett. Men husk å halver retten, ellers kan man fort bli mett.

  2. Har du suppe igjen, så fryser du det ned i posjoner. Da har man en rask middag til de dagene man ikke har så god tid.

  3. Focaccia og aioli er nydelig som tilbehør til denne suppen. Dipp focaccia i aioli og spis det ved siden av suppen. Nam!

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »