Bakst,  Frokost & lunsj,  Snacks istedenfor snop

Pølsehorn

Pølsehorn
Forberedelse
2 timer
Tilberedningstid
15 min
 
Antall: 20 pølsehorn
Ingredienser
Deig til pølsehorn
  • 3 dl vann
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 100 g smør
  • 50 g gjær
  • 2 ss sukker
  • 1,5 ts salt
  • 1 stk egg
  • 750 g hvetemel
Fyll
  • 20 stk pølser
Topping
  • 1 egg til pensling
  • Litt sesamfrø til å strøs på toppen
Fremgangsmåte
Deig til pølsehorn
  1. Smelt smøret og ha det i bollen til kjøkkenmaskinen, sammen med vann og yoghurt. Temperaturen på væsken må ikke være varmere enn 37°C, for da vil gjæren dø

  2. Tilsett gjæren og bland det godt ut

  3. Tilsett salt, sukker og egg og visp det sammen

  4. Tilsett melet og elt det godt sammen i 15-20 minutter for å virkelig få frem glutenet i melet. En god deig skal være litt klebrig og ikke for tørr

  5. Strø mel på benken og ha deigen på. Del deigen i to deigemner da hver deigemne gir 10 pølsehorn.

  6. Kjevle først den ene deigemnen ut til en stor rund tynn deig, med litt mel mellom deigen og benken (nesten som en rundt pizzabunn). Skjær ut 10 like store trekanter med en pizzarulle eller kniv (Som man deler opp en pizza, trekanter, ikke firkanter)

  7. Legg pølsene på hver deigbit og rull deigen stramt rundt pølsene.

  8. Legg 10 pølsehorn på en stekeplate med bakepapir.

  9. Gjør det samme med den andre deigemnen.

  10. Legg begge stekeplatene med pølsehorn i stekeovnen på heving i 37°C i ca. 1 time (Vår ovn har 40°C som den laveste temperaturen, men det går helt fint). Har du ikke en ovn med hevefunksjon, så ha ett klede over deigen og hev de i 2-3 timer på benken

  11. Ta pølsehornene ut av ovnen og sett ovnen på 200°C

  12. Pensle pølsehornene forsiktig med pisket egg, så deigen ikke faller sammen. Strø så sesamfrø over

  13. Stek pølsehornene i stekeovnen på 200°C i 12-14 minutter, så de har en fin gylden farge og avkjøl på rist

Tips
  1. Pølsehorn er veldig godt som frokost, lunsj og niste på tur

  2. Man man bruke alle slags pølser, som svin, kylling og vegetar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »