Pølsehorn
- 3 dl vann
- 1 dl naturell yoghurt
- 100 g smør
- 50 g gjær
- 2 ss sukker
- 1,5 ts salt
- 1 stk egg
- 750 g hvetemel
- 20 stk pølser
- 1 egg til pensling
- Litt sesamfrø til å strøs på toppen
-
Smelt smøret og ha det i bollen til kjøkkenmaskinen, sammen med vann og yoghurt. Temperaturen på væsken må ikke være varmere enn 37°C, for da vil gjæren dø
-
Tilsett gjæren og bland det godt ut
-
Tilsett salt, sukker og egg og visp det sammen
-
Tilsett melet og elt det godt sammen i 15-20 minutter for å virkelig få frem glutenet i melet. En god deig skal være litt klebrig og ikke for tørr
-
Strø mel på benken og ha deigen på. Del deigen i to deigemner da hver deigemne gir 10 pølsehorn.
-
Kjevle først den ene deigemnen ut til en stor rund tynn deig, med litt mel mellom deigen og benken (nesten som en rundt pizzabunn). Skjær ut 10 like store trekanter med en pizzarulle eller kniv (Som man deler opp en pizza, trekanter, ikke firkanter)
-
Legg pølsene på hver deigbit og rull deigen stramt rundt pølsene.
-
Legg 10 pølsehorn på en stekeplate med bakepapir.
-
Gjør det samme med den andre deigemnen.
-
Legg begge stekeplatene med pølsehorn i stekeovnen på heving i 37°C i ca. 1 time (Vår ovn har 40°C som den laveste temperaturen, men det går helt fint). Har du ikke en ovn med hevefunksjon, så ha ett klede over deigen og hev de i 2-3 timer på benken
-
Ta pølsehornene ut av ovnen og sett ovnen på 200°C
-
Pensle pølsehornene forsiktig med pisket egg, så deigen ikke faller sammen. Strø så sesamfrø over
-
Stek pølsehornene i stekeovnen på 200°C i 12-14 minutter, så de har en fin gylden farge og avkjøl på rist
-
Pølsehorn er veldig godt som frokost, lunsj og niste på tur
-
Man man bruke alle slags pølser, som svin, kylling og vegetar