Hovedrett,  Salater

Pølsesalat / Wurstsalat

Pølsesalat
Forberedelse
5 min
Tilberedningstid
15 min
Totalt
20 min
 

Klassisk sveitsisk og tysk pølsesalat. En lett og frisk sommerrett.

Kjøkken: French
Antall: 4 posjoner
Ingredienser
  • 200 gram ost
  • 400 gram falukorv
  • 200 gram sylteagurk
  • 15 stk reddiker
  • 1 stk rødløk
  • 1 ss sennep
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 3 ss matolje
  • 1/2 ts pepper
Fremgangsmåte
  1. Ost, falukorv og sylteagurk strimles.

  2. Reddikene skylles og kuttes i skiver.

  3. Rødløken skrelles, kuttes i halv og kuttes så i skiver.

  4. Sennep, olje, hvitvinseddik og pepper blandes.

    Alt blandes i en bolle og serveres som den er, eller så kan man anrette tallerknene slik som på bildet.

    I Sveits og Tyskland er det vanlig å spise laugenbrezel til, men vi spiser salaten gjerne med brødskive og smør, eller focaccia med aioli.

    Hvis man ikke vil ha brød til, så spiser man salaten slik den er.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »