Hovedrett

Pannestekt makrellfilet

Pannestekt makrellfilet
Tilberedningstid
50 min
 
Antall: 4 posjoner
Ingredienser
potetmos
  • 8 stk mellomstore skrellede poteter
  • 2 dl helmelk
  • ½ ts salt
  • ½ ts finmalt hvitt pepper
  • 2 ss meierismør
Pannestekt makrell
  • 8 stk makrellfileter
  • 2 ts salt
  • 2 ts finmalt hvitt pepper
  • 4 ss hvetemel
  • 2 ss matolje
Seterrømme
Salat
Sitron
Fremgangsmåte
Potetmos
  1. Kok de skrellede potetene møre i ca. 45 minutter, til de er ihjelkokte

  2. Hell av vannet og mos de ihjelkokte potetene med en stapper. Stapp de til den konsistensen du selv liker, enten grov, eller finmost

  3. Rør inn helmelken, kok opp og smak til med krydder

  4. Ta potetmosen av kokeplaten og rør inn meierismøret rett før servering

Pannestekt makrellfilet
  1. Bland hvetemel, salt og pepper på en tallerken og vend makrellfiletene i dette

  2. Stek makrellfiletene i pannen med kjøttsiden ned med matolje til de er sprø, så vendes de og stekes på skinnsiden til den er sprø

Servering
  1. Makrellfiletene og potetmosen serveres med seterrømme, salat og sitronbåter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »