Forrett,  Hovedrett

Risotto

Risotto
Forberedelse
10 min
Tilberedningstid
12 min
 
Antall: 4
Ingredienser
Risotto (Oppskriften er til 4 hovedretter. Halver oppskriften om den brukes til 4 forretter)
  • 2 ss matolje
  • 400 g risotto ris (Carnaroli eller acquerello er gode ris typer)
  • 1 l kokende vann tilsatt 5 g salt
  • 200 g meierismør
  • 80 g revet parmesan
  • 1 stk sitron, presset til sitronsaft
Topping
  • 2 ss matolje
  • 500 g sopp i skiver
Fremgangsmåte
  1. Ha olje i kjelen og stek risen lett i 20 sekunder

  2. Øs i 1 dl kokende vann langs kanten og rør i kjelen, til at væsken er absorbert av risen. Øs så i 1 dl til og rør i kjelen, til at væsken er absorbert av risen. Fortsett med dette til at det har gått 12 minutter fra du startet å øse i vann første gang (Dette fordi risen har perfekt konsistens etter 12 minutter. Risen har en god mykhet og en fast kjærne)

  3. Tilsett smør og parmesan, sett på lokk og la det godgjøre seg i 2 minutter

  4. Ta av lokket og rør godt i risottoen, slik at den får en fin konsistens. Tilsett så sitronsaft og rør det godt inn

  5. Ha olje og sopp i stekepannen og stek det til de har fått en gylden og fin farge. Dette serveres oppå risottoen på tallerkenen

  6. Nå er det klart til servering

Tips
  1. Det smaker godt med tynne skiver av trøffel på risottoen, alene eller med sopp

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »