Saus,  Suppe

Fiskekraft

Fiskekraft
Forberedelse
20 min
Tilberedningstid
40 min
Totalt
1 hr
 
Antall: 1 liter
Ingredienser
  • 1 l vann
  • 1 kg fiskeben, avskjær, hode etc
  • 1 kg avskjær av forskjellige grønnsaker
  • 2 stk laurbærblad
  • 2 stk pepperkorn
Fremgangsmåte
  1. Fyll kjelen med vannet, fisken og grønnsakene.

  2. La dette putre under lokk i 40 minutter. Det må ikke koke mer enn 45 minutter, da vil kraften bli tjukk og geleaktig!

  3. Nå kan kraften brukes, fryses, eller settes på glass for bruk til senere.

Tips
  1. Ta vare på alt av skrell fra grønnsaker. Dette gir en fantastisk aroma til suppen. Dette kan du gjøre en hel uke før du koker kraften, samle opp skrell og bruk råvarene du har tilgjengelig.

  2. Gå til en ferskvarebutikk og spør om de har avskjær av fisk. Her kan alt brukes og butikkene er ofte takknemlige for å kunne tjene en liten slant på det de kaster. Bare pass på å koke kraften samme dag du henter fiskeavskjæret, da det kan ha ligget ute noen timer ute og da må behandles ganske raskt.

  3. Start med kompostering. Det er fantastisk å lage sin egen næringsrike jord av alt matavfallet vi kaster 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »