Forsiden,  Hovedrett

Bayonneskinke med sjampinjong-og blomkålpuré

Bayonneskinke med sjampinjong-og blomkålpuré
Tilberedningstid
1 hr
 
Antall: 4 opsjoner
Ingredienser
  • 1 stk Bayonneskinke
Sjampignong-og blomkålpuré
  • 2 stk blomkål
  • 500 gr sjampinjong
  • 2 dl fløte
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts malt sort pepper
  • 1/2 ts merian
  • 1/2 ts finhakket hvitløk, eller hvitløkspulver
Fremgangsmåte
  1. Legg bayonneskinken i kokende vann under lokk og sett ned temperaturen. Denne skal trekke i 60 minutter.

  2. Grovhakk hele blomkålen og legg den i en kjele med 2 dl vann under lokk. Kok den i 30 minutter.

  3. Fjern jord fra sjampinjongene med en bakepensel eller oppvaskbørste. Stek så sjampinjongene i litt olje til de har blitt redusert til sin halve størrelse. Bland så inn blomkålen og vannet, samt fløten. Bruk en stavmikser og blend alt sammen til en puré. Tilsett krydderet og la det småputre til bayongskinken er ferdig.

  4. Når bayonneskinken er ferdig er maten klar til servering.

Tips
  1. Server gjerne en salat til. Som dressing brukes ofte en blanding av 50% balsamico og 50% Creme Fraiche som dressing til salaten.

2 kommentarer

  • Gro

    Hei! Vet du om noen som leverer rå Bayonneskinke? Gilde (Nortura) sier de har sluttet å produsere pga lite salg/etterspørsel

    • Fluffy

      Hei Gro. Rå bayonneskinke er nok ikke lett å få tak i lengre. Jeg tror du må innom noen lokale slakterier for å få tak i dette i dag, da det selger lite. Det selges for det meste varmebehandlede middagsskinker i dag. Men ett godt tips til deg er å heller kjøpe en røkt og rå skinke, gjerne en som er litt mager, da den norske bayonneskinke er mager. Her må du bare lete deg gjennom juledisken og finne den magreste du finner av dem. Norsk bayonneskinke er en rå røkt skinke som er mager, værre er det ikke 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »