Forsiden,  Saus

Bretagnesaus

Dette er en saus som jeg har innrykk av at de aller fleste kjøper ferdig i pose. Men når du lager bretagnesaus fra bunnen av, så vil du aldri gå tilbake til poseversjonen.

Spiser du mye bretagnesaus, så kan jeg anbefale å lage en stor batch og fryse ned i de porsjonene du ønsker. Da har du en rask saus og kan nyte deilige måltider når du minst skulle trodd du hadde tid til det. Livet er til for å nytes og da er en skikkelig saus viktig 😉

Bretagnesaus
Forberedelse
15 min
Tilberedningstid
20 min
 
Antall: 4 posjoner
Ingredienser
  • 2 ss matolje
  • 6 stk sjalottløk, finkuttet
  • 6 fedd hvitløk, finkuttet
  • 2 stk snackpaprika, (kan alternativt bruke vanlig rød paprika)
  • 6 stk cherrytomater delt i to (Kan alternativt bruke 2 tomater, delt i fire)
  • 2 dl vann
  • 4 ss siktet hvetemel
  • 3 dl kremfløte
  • 3 dl cremefraiche
  • 4 ts estragon
  • 4 ts paprikapulver
  • 5 terninger hønsegbuljong
  • 1 ss sitronsaft
Fremgangsmåte
  1. Sett stekeovnen på grillprogram på 220°C. Legg begge paprikaene på nest høyeste etage i stekeovnen for å grille paprikanene. Snu paprikaene når de er blitt litt svarte i skinnet. De er ferdige når de har svarte flekker på begge sider.

  2. Flå paprikaen, da vi ikke vil ha med skinnet, stilken og frøene i sausen. Varm en kjele med olje. Ha i Sjalottløk, hvitløk, grovhakket paprika og tomater og fres det i 5 minutter på medium varme. Ta kjelen av platen.

  3. Tilsett alt av ingredienser i kjelen med grønnsakene, unntatt vann og mel. Kok dette opp mens du rører.

  4. Bland vand og mel i en shaker og rist det godt til en jevn røre. Spe dette i kjelen, mens du rører godt. Dette vil jevne sausen, så den blir tykkere. (Du kan sløyfe mel og vann, da blir den bare litt tynnere, eller eventuelt bytte ut mel med maizenamel).

  5. Bruk en stavmikser og blend det til en jevn masse. En fin metode er å holde stavmikseren i midten av kjelen, litt skjevt, da slipper du mye søl. La så sausen småkoke, til middagen er klar, husk å røre en gang i blant så det ikke svir seg i bunnen (melsmaken er kokt bort etter 20 minutter).

  6. Da er sausen klar og kan nytes. Vel bekomme!

2 kommentarer

  • Sara Eliassen

    Hei. Har du noe alternativ til en som ikke spiser kjøtt og melk sammen? Jeg skulle gjerne laget noen kyllingswraps med bretagnesaus og befinner meg i utlandet med mann som ikke blander kjøtt og melk av religiøse grunner.

    • Fluffy

      Hei Sara. Du kan fint bruke vegetabilsk fløte som erstatning. Blant annet Oatly og Alpro har havre og soya basert fløte som er god å ha i sausen. Da blander du ikke melk og kjøtt sammen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »