Tilbehør

Potetmos

Potetmos er jo bare så godt. Det passer til nesten all mat og er veldig lett å lage.

Selv bruker vi gjerne de eldste potetene til å lage mos, da vi må skrelle dem, så da er det ikke så ille hvor stygge de har blitt. Bare pass på at potetene ikke er grønne, for da er de giftige for oss. Obs obs!
Hvis vi er i butikken og de har satt ned poteter på tilbud pga dato, så kjøper vi det gjerne, fordi det er jo ikke dato på poteter. Poteter er som grønnsaker og frukt generelt, man må se, lukte og smake for å vite om det er bra.

Lag en deilig potetmos og lag gjerne for mye, så har du for noen flere dager fremover. Det går også Ann å lage mye og fryse ned det som er til overs, da har man lett tilgjengelig tilbehør når en mangler tid til å lage alt fra bunnen av 😉

Potetmos
Forberedelse
10 min
Tilberedningstid
30 min
 
Antall: 4 posjoner
Ingredienser
  • 800 gr mandelpotet, eller annen potet du har tilgjengelig
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt pepper
  • 2 dl helmelk, eller annen melk du har tilgjengelig
Fremgangsmåte
  1. Skrell potetene og legg de i en kjele med vann til midten av potetene. Få ett raskt oppkok, senk temperaturen så den småkoker under lokk i ca 20-30 minutter, til at potetene begynner å bli litt ødelagt.

  2. Hell av vannet og bruk en stapper til å mose potetene. Du kan også bruke en stavmikser hvis du ikke har en stapper. Tilsett krydderet og melken og rør det sammen. Om du ønsker en mer flytende potetmos, så tilsetter du bare mer melk, eller fløte om det ønskes. Her er det bare å smake seg til din favoritt. Velbekomme 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »