Pastasalat
- 100 g majones
- 100 g lettrømme eller seterrømme
- 85 g mangochutney
- 2 ts karri
- 0,5 ts gurkemeie
- 1 ts paprikapulver
- 0,5 ts løkpulver
- 0,5 ts hvitløkpulver
- 1 ts sitronsaft
- 400 g pastaskruer
- 1 ts salt (til kokevannet for pastaen)
- 100 g sukkererter
- 250 g cherrytomater
- 1 liten rød paprika
- 1 liten gul paprika
- 1 liten grønn paprika
- 1 rødløk
- 1 pk rucculasalat
- 1 ts maldonsalt
- 40 g kokosflak
-
Bland alle ingrediensene godt i en skål og la det stå til servering
-
Kok opp vann med salt og kok pastaskruene etter instruksjon på pakken (ofte ca. 10 minutter). Avkjøl i kaldt vann og la renne av seg.
-
Vask alle grønnsakene. Forvell raskt sukkerertene i 10 sekunder, før du avkjøler de raskt igjen i kaldt vann/isvann (dette fordi sukkererter kan være forurenset med bakterier som E-coli, salmonella og shigella).
-
Skrell rødløk og kutt halvmåne strimler, del cherrytomat i to, kutt paprika i strimler, kutt sukkererter i 2-3 grove biter og ha alt i en bakk sammen med pastaskruene.
-
Vend curry mango dressingen godt inn I pastasalaten og ha det over en bolle eller et fat.
-
Dryss over ruccusalat, maldonsalt og kokkosflak.
-
Grove biter av kyllingfilet eller svinenakke er godt i denne pastasalaten.
-
Lag gjerne dressingen noen timer i forveien eller dagen før, da smaken får satt seg bedre.
-
Dressingen kan brukes til alt fra pastasalater, til hamburger og mere til.
-
Smak til med sylteagurk, så blir den mer syrlig.