Forsiden,  Salater,  Tilbehør

Gresk salat

Gresk salat er en frisk salat som fungerer godt som tilbehør til alle retter. Server den på asjetten som tilbehør, en forrett med tzatziki eller som en snack alene på en varm sommerdag.

Gresk salat
Forberedelse
20 min
 
Antall: 4 posjoner
Ingredienser
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 crispisalat eller hjertesalat
  • 250 g cherrytomater
  • 1 rødløk
  • 1 agurk
  • 300 g oliven, gjerne kalamataoliven
  • 150 g fetaost i biter
Fremgangsmåte
  1. Bland olivenolje og oregano i en liten skål før du stratert med salaten.

  2. Vask alle grønnsakene før bruk.

  3. Kutt salaten i grove biter og ha i en bolle.

  4. Del cherrytomatene i to og ha over salaten i bollen.

  5. Skrell og kutt rødløken i to og kutt i tynne strimler. Ha det over salaten i bollen.

  6. Del agurken i to og kutt i skiver. Ha det over salaten i bollen.

  7. Vend salaten godt og topp pent med oliven og fetaost. Fordelt olivenoljen jevnt over hele salaten.

Tips
  1. Server gjerne med tzatziki.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »