Bakst,  Dessert

Amerikansk brownies

Som en kakeglad mann, så er jeg ganske fornøyd når min kjære velger å bake litt. Jeg er jo selv glad i baking, men ingenting smaker så godt som å få en kake bakt til en 🙂

En brownies skal være litt rå i midten, ja ganske seig. Det er da den smaker best, synes nå hvertfal vi. Så når man lager denne, så vil jeg anbefale å heller ta den ut litt for tidlig om man er usikker, istedenfor at den ligger i ovnen for lenge. Ovnene steker forskjellig, så her må man prøve seg frem og følge med under stekingen.

Når vi spiser brownies her hjemme, må jeg ha vaniljeis til, det er alfa og omega! Så er det bare å bake i vei og nyte håndverket 😉

Amerikansk brownies
Forberedelse
30 min
Tilberedningstid
25 min
 
Antall: 8 posjoner
Ingredienser
  • 150 g meierismør
  • 300 g kokesjokolade i biter
  • 3 stk (150 g) store egg
  • 360 g sukker
  • 3 ts (10 g) vaniljesukker
  • 5 ss (35 g) kakao
  • 2,25 dl (135 g) hvetemel
Fremgangsmåte
  1. Smelt smør i en liten kjele, tilsett kokesjokoladen og la den smelte i smøret.

  2. Pisk egg og sukker til den blir luftig.

  3. Pisk deretter inn sjokoladesmøret.

  4. Sikt inn mel, kakao og vaniljesukker. rør deigen raskt sammen.

  5. Ha deigen i en liten langpanne (20×30 cm) eller en springform (26 cm)

  6. Stek kaken midt i ovnen på 175°C i 25 min. Den skal virke rå i midten når den er ferdig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »