Marinerte Kyllingvinger/Buffalowings
- 1 kg ferske kyllingvinger
- 3 ss soyasaus
- 3 ss teriyakisaus
- 1 ss chilisaus
- 1 ss matolje
- 1 ss sennep
- 1 ts hvitløkspulver eller fersk hvitløk
- 1 ts løkpulver eller fersk løk
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts spisskumin
- 1/2 ts koriander
- 1/2 ts kanel
-
Bland marinaden i en bolle og hell det over kyllingvingene i en stor ildfast form. Gni marinaden godt inn i kyllingvingene.
-
Stek kyllingvingene på 220 grader i 30 minutter.
-
Er kyllingvingene fryste, så stek de 10 min lengre.
-
Mariner vingene dagen før, så trekker marinaden inn i kjøttet.
-
Vil man redusere saltmengden, så får man kjøpt soyasaus med mindre salt.
-
Når kyllingvingene er ferdig kan man helle litt av kraften i en skål og blande med rømme eller cremefraiche. Dette blir en god dip til kyllingvingene.
-
Ta vare på kraften som er igjen og frys det ned en plastpose, som isterninger eller i en boks. Det blir kjempe godt som kraft i supper og gryter der man trenger kjøttkraft. Da slipper du å bruke penger på buljong og du har laget kraften helt selv.