Hovedrett

Spicy kjøttboller med spätzli

Spicy Kjøttboller med spätzli
Forberedelse
15 min
Tilberedningstid
20 min
Totalt
35 min
 
Antall: 4
Ingredienser
Kjøttboller
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 2 stk egg
  • 1 ts soyasaus
  • 1 ss tørt brød i smuler eller strøkavring
  • 6 fedd finhakket hvitløk
  • 1/2 ts pepper
  • 1/2 ts malt muskat
  • 1 ts spisskumin
  • 1 ts fersk koriander, eller tørket
  • 1 ts Fersk oregano, eller tørket
  • 1 stk finhakket chili
  • 2 ss olivenolje, eller matolje
Saus
  • 2 ss Olivenolje, eller matolje
  • 1 ss tomatpurre
  • 6 stk tomater, eller 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 dl øl, gjerne en ipa, eller en fruktig øltype. Hvitvin kan også brukes.
  • 3 dl hønsekraft
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • 1 ts honning. Sukker eller Sukrin kan også brukes.
  • 1 ss bladpersille, eller tørket persille
Fremgangsmåte
  1. Bland alle ingrediensene til kjøttbollene i en bolle, kna godt sammen og la bollen stå på benken mens du lager sausen.

  2. Brun tomatpure lett i olivenolje. Tilsett øl, hønsekraft og tomatene oppdelt i 4. La det koke under lokk i 10 minutter.

  3. Tilsett honning og krydderet og bruk en stavmikser og blend blandingen til en fløyelsmyk tomatsaus.

  4. La tomatsausen hvile under lokk. Nå skal kjøttbollene stekes.

  5. Bruk en spiseskje, dyppet i vann og form små kjøttboller med skjeen og hånden. Stek dem i stekepannen på middels varme. Legg de ferdigstekte kjøttbollene i tomatsausen.

  6. Kok opp tomatsausen med kjøttbollene i og la det putre forsiktig i 5 minutter under lokk, så kjøttbollene blir gjennomvarm og får satt smak på sausen.

  7. Da er det bare å servere med det tilbehør som passer. Selv har jeg her servert med spätzli og en grønn salat til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »