Spicy kjøttboller med spätzli
- 400 g kjøttdeig av svin
- 2 stk egg
- 1 ts soyasaus
- 1 ss tørt brød i smuler eller strøkavring
- 6 fedd finhakket hvitløk
- 1/2 ts pepper
- 1/2 ts malt muskat
- 1 ts spisskumin
- 1 ts fersk koriander, eller tørket
- 1 ts Fersk oregano, eller tørket
- 1 stk finhakket chili
- 2 ss olivenolje, eller matolje
- 2 ss Olivenolje, eller matolje
- 1 ss tomatpurre
- 6 stk tomater, eller 1 boks hakkede hermetiske tomater
- 1 dl øl, gjerne en ipa, eller en fruktig øltype. Hvitvin kan også brukes.
- 3 dl hønsekraft
- 1/2 ts salt
- 1/4 ts pepper
- 1 ts honning. Sukker eller Sukrin kan også brukes.
- 1 ss bladpersille, eller tørket persille
-
Bland alle ingrediensene til kjøttbollene i en bolle, kna godt sammen og la bollen stå på benken mens du lager sausen.
-
Brun tomatpure lett i olivenolje. Tilsett øl, hønsekraft og tomatene oppdelt i 4. La det koke under lokk i 10 minutter.
-
Tilsett honning og krydderet og bruk en stavmikser og blend blandingen til en fløyelsmyk tomatsaus.
-
La tomatsausen hvile under lokk. Nå skal kjøttbollene stekes.
-
Bruk en spiseskje, dyppet i vann og form små kjøttboller med skjeen og hånden. Stek dem i stekepannen på middels varme. Legg de ferdigstekte kjøttbollene i tomatsausen.
-
Kok opp tomatsausen med kjøttbollene i og la det putre forsiktig i 5 minutter under lokk, så kjøttbollene blir gjennomvarm og får satt smak på sausen.
-
Da er det bare å servere med det tilbehør som passer. Selv har jeg her servert med spätzli og en grønn salat til.