Forrett,  Hovedrett

Kremet fiskesuppe med skalldyr (24 posjoner)

Vi elsker fiskesuppe, men det er ikke alltid vi har tid til å lage det. Dermed gjør vi som vi ofte gjør med andre retter, vi lager en stor batch så vi har mat til senere. Da fryser vi ned fiskesuppen i enkelt eller dobbel posjoner, så har vi rask middag til de dagene vi kommer sent hjem fra jobb og skole.

Det som er så flott med fiskesuppe er at man kan bruke så mye. Hvis man ikke har tilgang på all fisken eller grønnsakene som står i denne fiskesuppen, så byttes det ut med noe annet. I tillegg så kan sesongen avgjøre om noe fisk eller grønnsaker er billig eller dyrt, dermed kan man fint droppe de råvarene som er veldig dyre, til fordel for noe som er veldig mye billigere. Selv følger vi ofte tilbudet til lokalbutikkene og lager middag ut fra de råvarene som er på tilbud, eller varer som prises ned pga utmeldt sortiment eller kort holdbarhetsdato. Men pass på kvaliteten på fisk og skalldyr med kort dato, da man ikke alltid skal stole på datoen her (Det kan holde lengre enn holdbarhetsdatoen hvis man ikke har brutt kjølekjeden, så husk å få fisk og skalldyr fort inn i kjøleskapet eller fryseren før du skal bruke det).

Kremet fiskesuppe med skalldyr (24 posjoner)
Forberedelse
2 timer
 
Antall: 24 porsjoner
Ingredienser
Grunnsmakene
  • 1 kg finhakket gul løk (kan byttes ut med purre ved allergi)
  • 6 fedd finhakket hvitløk
  • 2 stk finhakket store ingefær
  • 3 ss olivenolje
  • 4 dl hvitvin
Fiskekraften
  • 4 l fiskekraft (Bruk 4 liter vann og 30-40 stk fiskebiljongterninger hvis du ikke har laget din egen fiskebuljong)
Krydder
  • 2 ts finmalt hvitt pepper
  • 1 ts timian (finhakket fersk, eller tørket)
  • 1 ts grovmalt chilifrø
  • 1/2 l kremfløte
  • 1 stk sitron, både skallet og saften (kan sløyfes ved allergi)
Grønnsaker
  • 1,5 kg revte gulrot
  • 1/2 kg revet kålrot
  • 1/2 kg sellerirot
  • 1/2 kg pastinakk
Fisk og skalldyr
  • 1 kg tint skalldyrsmiks (Kan byttes ut med annen fisk ved allergi)
  • 1/2 kg laksefilet i biter
  • 3,5 kg torskefilet i biter
Fremgangsmåte
Grunnsmakene
  1. Fres løk, hvitløk og ingefær i olivenolje til det er gyldent i en stor kjele (Må kunne romme 12 liter, type fårikålkjele)

Fiskekraften
  1. Ha i fiskekraften og la det småkoke underlokk i 5 minutter

Krydder
  1. Tilsett all krydderet, kremfløte og sitron. La det småkoke i 5 minutter under lokk så smakene får satt seg og smak til med salt og andre krydder etter ønske

Grønnsaker
  1. Ha alle grønnsakene i suppen, kok opp og la det trekke under lokk i 5 minutter

Fisk og skalldyr
  1. Tilsett skalldyret, kok opp og la det trekke i 5 minutter

  2. Tilsett så fisken og kok opp

Tips
  1. Spar gjerne litt av grønnsakene som garnityr til suppen ved servering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »