Forrett,  Forsiden,  Hovedrett

Bresert sellerirot

Mange holder seg unna oppskrifter med franske ord som f.eks. bresere. Men bresere er fra fransk braiser og betyr å ettersteke under lokk i fuktig varme, vanskeligere er det ikke!

Dette er en rett som passer perfekt inn i den norske høsten da det bugner av deilige rotgrønnsaker. Hvis man har flere favoritter av rotgrønnsaker som f.eks. pastinakk, rødbete, persillerot, kålrot, jordskokk, nepe, søtpotet, eller annet, så er det bare å legge til disse i oppskriften. Det er bare å bruke de smakfulle rotgrønnsakene som det plutselig bugner av i butikken og eksperimenter på kjøkkenet, for det er da man former sin egen versjon og kanskje skaper man sin nye familiefavoritt.

Når jeg serverer denne retten glemmer gjestene at det ikke er kjøtt eller fisk på den. Den er så god og smakfull.

Bresert sellerirot
Forberedelse
10 min
Tilberedningstid
50 min
 
Antall: 4 posjoner
Ingredienser
Bresert sellerirot (Halver oppskriften hvis det er en forrett)
  • 2 store sellerirøtter
  • 1 l grønnsakskraft
  • 6 kvister timian (eller 1 ss tørket timian)
  • 8 stk hvitløksfedd
  • Salt og pepper
  • Olivenolje til steking
  • Sitronsaft
Marinert ruccola (Halver oppskriften hvis det er en forrett)
  • 1 pk ruccola (125gr)
  • 1 pk rød lollosalat (eller en annen favoritt. Bare ruccola passer også godt)
  • 1 stk finkuttet vårløk, eller purreløk (liker du sterkere løk, kan du bruke gul eller rød løk)
  • 2 ts balsamico eddik, eller
  • litt maldonsalt (Ca 1 ts er godt)
  • 1 ts sitronsaft
Fremgangsmåte
Bresert sellerirot
  1. Del selleriroten i to, skrell dem og skjær i ca. 1 cm tykke skiver

  2. Ha litt olivenolje i en stekepanne og stek skivene på den ene siden til den har fått en fin stekeskorpe (skal være gylden stekt, ikke svart), før du legger de i en ildfast form med stekeskorpen ned

  3. Ha i knust hvitløk, timian, smør, salt, pepper og hell over grønnsakskraft

  4. Sett på lokk eller dekk med aluminiumsfolie og breser i ovnen på 180 °C i 20-30 minuter, så selleriroten bli mør

  5. Lag salat mens selleriroten ligger i ovnen. Bland sammen ruccola og evt. annen valgt revet salat og Finsnittet vårløk, litt salt, sitronsaft og balsamico eddik.

  6. Når selleriroten er ferdig bresert, legg opp tallerkenen med bresert sellerirot, deretter salat over og hell over litt steke kraft med en skje. Jeg liker å helle kraften i stekepanne og koke ut vannet så det blir en sirup (tar ca 1-2 minutter), da blir kraften kraftigere i smak og tykkere. Vel bekomme!

Tips
  1. Dette er en vegetarrett, men hvis man ønsker fisk til, så kan man fint steke laks eller annen favoritt og føye til det på tallerkenen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »