Forrett,  Forsiden,  Hovedrett,  Suppe

Persillerotsuppe

Suppe på rotgrønnsak er helt fantastisk og ikke minst smaker denne persillerotsuppen nydelig. Persillerot er ikke den grønnsaken som lyser opp først i grønnsaksavdelingen, men fy så mye god smak det er i den.

Denne suppen er rask å lage. Har du andre rotgrønnsaker som pastinakk, rødbete, sellerirot, kålrot, jordskokk, søtpotet, eller annet, så kan det fint eksperimenteres og legge de til i suppen sammen med persillerot. Hvis du bruker mer grønnsaker enn det som står i oppskriften blir den tykkere og bruker du mindre enn det som står i oppskriften blir den tynnere. Her kan du lage suppen ut fra dine egne preferanser.

Nyt høsttiden og kos deg sammen med de rundt deg på kjøkkenet. Denne suppen kan fint lages som en stor pasjon og fryse ned det man ikke spiser til senere, det gjør vi ofte. Da har vi mat til de gangene vi jobber sent, eller vil prioritere litt annerledes.

Hvis du ønsker suppen som en forrett, så er det bare å halvere den.

Persillerotsuppe
Forberedelse
10 min
Tilberedningstid
40 min
 
Antall: 4 posjoner
Ingredienser
Persillerotsuppe (Halveres hvis det skal være som forrett)
  • 600 gr persillerot
  • 2 stk gul løk
  • 7 dl grønnsakskraft
  • 3 dl kremfløte
  • 2 dl melk
  • 1 ts sitronsaft
  • Smak til med salt og pepper (husk at det er salt i grønnsaksbuljongen/kraften)
  • 3 ss finhakket bladpersille eller kruspersille som garnityr (pynt)
Persillepesto (suppen er best med denne, men smaker også godt uten)
  • 1 bunt frisk kruspersille (selv bruker jeg en hel pakke/potte)
  • 30 g pinjekjærner (jeg liker ristet best, men naturell er også godt)
  • 2 båter hvitløk
  • 4-6 ss parmesan (etter smak)
  • Saften av 1 sitron
  • 1 dl olivenolje (helst extra virgin)
Fremgangsmåte
  1. Skrell persillerøttene og løk, skjær de i grove biter og ha de i en kjele

  2. Hell over buljong og kok under lokk i 1o minutter

  3. Bruk en stavmixer til å blende alt til en tykk og jevn suppe

  4. Smak til med salt, pepper og sitronsaft

Persillepesto (denne kan fint lages mens suppen småkoker under lokk)
  1. Ha alle ingrediensene i en liten bolle og blend det godt med stavmixeren. Smak til med mer olje, eller annet av det du skulle ønske.

  2. Server suppen med persillepesto og finhakket persille på toppen

Tips
  1. Liker du å ha litt litt å tygge på i suppen kan du kutte litt persillerot i julienne (fyrstikk lengde og tykkelse), blanchere de (kok de i vann til de er al dente, altså kokt, men med tyggemotstand), sil av vannet og dander det på toppen av suppen.

    Du kan også kutte persillerot i biter og la de koke i suppen i 4-5 minutter før servering, så har du biter i suppen som også er godt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »