Tilbehør

Sursøte grønnsaker

Sursøte grønnsaker er kjempe godt og passer godt til det meste av grillmat. Selv bruker jeg det som tilbehør til pølser, på hamburgeren eller bare som tilbehør til all type grillmat jeg serverer gjester. Den er frisk og leker godt med smaksløkene under middagen, noe som gjør sommermaten ekstra fiffig.

Prøv ut sellerirotburgeren, der den med sursøte grønnsaker smaker fantastisk.

Vil du ha enda mer smak, så anbefaler jeg hoisin dressing over, eller ved siden av som et ekstra tilbehør. Denne tilfører en kraftig smak som gir en skarpere smak på grønnsakene.

Sursøte grønnsaker
Antall: 4 posjoner
Ingredienser
  • 2 stk gulrøtter, grovraspet
  • 2 stk hjertesalat, grovhakket
  • 4 stilker vårløk i skiver
  • 1 stk rød chili, finhakket
  • 1 dl 7% eddik
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • flaksalt etter smak
  • 1 ss fiskesaus
  • 2 ss sesamolje
  • 2 cm ingefær, finraspet
Fremgangsmåte
  1. Ha gulrot, hjertesalat og vårløk i en bolle.

  2. Ha chili, ingefær, eddik, vann og sukker i en kjele og kok opp underomrøring til sukkeret har løst seg opp. Ta kjeles så av platen, så den får kjølt seg litt ned.

  3. Tilsett fiskesaus og sesamolje og hell blandingen over grønnsakene. Vend det godt og la det trekke i 30 minutter i kjøleskapet før servering.

Tips
  1. Sursøte grønnsaker er veldig godt som tilbehør til hamburger, eller i hamburger. Det er også godt som tilbehør på pølse og annen grillmat.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »