Tilbehør

Spätzle (Sveitsisk pasta)

Spätzle (sveitsisk pasta)
Forberedelse
30 min
Tilberedningstid
30 min
Totalt
1 hr
 
Antall: 4 posjoner
Ingredienser
  • 500 g hvetemel
  • 5 stk egg
  • 2,5 dl melk
  • 2 ss matolje
Vann til å koke spätzli
  • 3 l vann
  • 2 ss salt
Fremgangsmåte
  1. Pisk eggene i 1 minutt, tilsett så melk og olje.

  2. Tilsett hvetemel og pisk den til den er myk og luftig.

  3. La røren stå å hvile i 30 minutter på benken.

  4. Kok opp vannet og bruk en spätzli sil for å forme spätzli ned i vannet. Spätzlien er ferdig kokt når de flyter opp til overflaten. Bruk en sil til å løfte spätzlien over i en bolle.

Tips
  1. Har du ikke en spätzli sil, så bruk en grov rasp, eller grov sil, hell røren i og bruk en slikkepott til å presse røren gjennom hullene i raspen og ned i det kokende vannet.

    Det går også an å helle røren i en sprøytepose og sprøyte lange strimler med røre ned i det kokende vannet, da vil det bli lange spätzli istedenfor korte. Disse kan enten spises som de er, eller klippet i mindre biter når de er ferdig kokt.

  2. Hvis du koker mye spätzli så pass på å bytt ut vannet underveis, for vannet trekker til seg noe av stivelsen og blir etterhvert veldig seig og klissete og skummer da veldig.

  3. Spätzli serveres på samme måte som pasta, med de elementene du ønsker på tallerkenen.

  4. Spätzle kan fryses, så har man alltid ett godt tilbehør til maten når man skal trenge det. Det kan varmes opp med å varme i kokende vann, eller å steke den i smør eller olje. Vil man ikke ha fett, så kan man tørrsteke spätzlien i varm panne, pass da på at det ikke svir seg, ved å røre ofte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »