Eplekake uten sukker
- 3 stk egg
- 3 dl hvetemel
- 3 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker eller vanilje fra en vaniljestang
- 2 ts kanel
- 0,5 dl matolje
- 8 dl raspede gulrøtter
- 4 stk epler i skiver
-
Pisk egg til eggedosis.
-
Hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kanel siles i eggedosisen og blandes godt.
-
Gulrøttene skrelles, raspes og blandes i kakerøren sammen med oljen.
-
Smør en 24-28 cm kakeform med smør eller matolje og hell i røren.
-
Skrell eplene og fjern kjernehuset. Kutt eplene i to og kutt dem så i tynne skiver. Legg epleskivene lagvis i kakerøren, husk å presse de helt til bunnen.
-
Stek eplekaken på 180 grader i 35 minutter.
-
Man kan pensle kaken med flytende honning før man steker den. Da får man en sukkersprø kakelokk med smak av honning. Nam!
-
Stikk en stekepinne, eller knivspiss i kaken når den er ferdig stekt, kaken er ferdig hvis det ikke sitter igjen klissete kake på pinnen. Sitter det igjen noe, så stekes kaken litt til.
-
Vaniljeis og krem passer godt til eplekake.
-
Hvis man vil ha en søtere kake men ikke vil bruke sukker, så kan man bruke honning eller sukrin. Jeg legger til link, så kan man lese hvis man er usikker på hva det er.
https://www.nrk.no/livsstil/derfor-bor-du-spise-honning-1.5310152
-
Hvis man vil ha mindre karbohydrater, kan man bytte hvetemelet med mandelmel.
2 kommentarer
Knut Michael
Skal testes i helgen!
Fluffy
Så flott! Kos deg 😉