Fylt squash med tagliatelle og kokossaus
- 2 stk squash
- 1 stk løk, finhakket
- 5 fedd hvitløk, finhakket
- 1 stk tomat, finhakket
- 400 g kjøttdeig av storfe
- 1 ts spisskumin
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts malt sort pepper
- 1/4 ts chili
- 200 g ost, revet
- 1 dl kyllingkraft
- 2 dl Fruktig øl, eller hvitvin
- 1 stk saft fra appelsin
- 1 boks Kokosmelk
- 400 gr fersk tagliatelle, eller annen form for pasta
-
Del squashen i to, skrap ut innmaten av squashen og legg squashen i en langpanne. Forstekes på 200 grader i 10 minutter.
-
Stek løk og hvitløk, tilsett så tomaten og krydderet. Tilsett kjøttdeig og stek den gylden. Tilsett halvparten av osten og rør godt om. Nå skal dette fylles i squashen. Strø resten av osten på toppen og stek det på 200 grader i 20 minutter.
-
Finhakk innmaten til squashen og fres dette lett i en kjele. Tilsett kyllingbuljong, appelsinsaft, øl, og kokosmelk i en kjele og kok det ned til 1/3.
-
Kok opp tagliatellen. Når det er igjen 2 minutter, helles vannet av og tagliatellen blandes inn med sausen og kokes lett inn i sausen.
-
Da er det bare å servere. Velbekomme 🙂
-
Alle typer pasta kan brukes istedenfor tagliatelle.
-
Kokosmelk kan byttes ut med fløte hvis man liker det bedre.
-
Hvis man vil ha en vegetarrett, kan man steke vegetar kjøttdeig istedenfor storfe kjøttdeig.
-
Vil man ha lavkarbo, så bytt ut tagliatelle med ristede blomkålbuketter. Da kutter blomkålblomstene til små biter og stekes uten fett i stekepanne til de er gyldne. Finkutt resten av blomkålen og tilsett i sausen, bruk en stavmikser og blend det til en fløyelsmyk konsistens. Så er blomkålbukettene klar til å tilsettes i sausen.
5 kommentarer
Knut
Dette smakte godt!
Fluffy
Så flott! Det er en sunn og smakfull rett. Godt å høre det falt i smak 😊
Fleskemongoen
Nam nam nam
Fluffy
Ja denne er veldig god 😊
Tilbakeping: