Vanilje cupcakes med bringebær frosting
- 125 gr temperert smør
- 125 gr sukker
- 3 stk egg (er eggene store, så ta 2 stk)
- 1 stk vaniljestang
- 2 ts vaniljeessens
- 2 dl kremfløte
- 3 dl siktet hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 12 stk muffinsformer, helst i papir
- 200 gr temperert smør
- 150 gr siktet melis
- 150 gr philadelphia ost
- 300 gr tinte bringebær
- 2 ts vaniljesukker
-
Pisk smør og sukker luftig.
-
Pisk inn eggene og vaniljeesensen.
-
Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene på innsiden og tilsett dette i blandingen sammen med vaniljeessensen.
-
Pisk inn kremfløten og sikt til slutt inn blandingen av mel og bakepulver. Pisk blandingen godt til en klumpfri røre.
-
Legg muffinsformene i muffinsbrettet og fyll formene ca 2/3 fulle.
-
Stek muffinsene midt i ovnen på 175 grader i 20 minutter. Bruk en bakepinne for å forsikre deg at de er helt stekte før du tar de ut til avkjøling.
-
Pisk smør, melis og vaniljesukker til blandingen blir fluffy.
-
Pisk inn Philadelphia ost.
-
Press de tinte bringebærene gjennom en sil, så du får ut så mye bringebærsaft som mulig, da frostingen ikke må bli for tynn. Tilsett selve bringebærene i frostingen og miks lett sammen, så den ikke skiller seg.
-
Det er viktig at muffinsene er helt avkjølt før man har på frostingen!
-
Hell frostingen i en sprøytepose med stjernetupp og sprøyt frostingen på toppen fra kanten av muffinsen og jobb deg rundt og innover mot midten og oppover.
-
Bruk gjerne forskjellige kakepynt og strø over. Vel bekomme 🙂