Bakst

Vanilje cupcakes med bringebær frosting

Vanilje cupcakes med bringebær frosting
Forberedelse
40 min
Tilberedningstid
20 min
Avkjøling
1 hr 30 min
Totalt
1 hr
 
Antall: 12 stk
Ingredienser
Vanilje cupcakes
  • 125 gr temperert smør
  • 125 gr sukker
  • 3 stk egg (er eggene store, så ta 2 stk)
  • 1 stk vaniljestang
  • 2 ts vaniljeessens
  • 2 dl kremfløte
  • 3 dl siktet hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 12 stk muffinsformer, helst i papir
Bringebær frosting
  • 200 gr temperert smør
  • 150 gr siktet melis
  • 150 gr philadelphia ost
  • 300 gr tinte bringebær
  • 2 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte
  1. Pisk smør og sukker luftig.

  2. Pisk inn eggene og vaniljeesensen.
  3. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene på innsiden og tilsett dette i blandingen sammen med vaniljeessensen.

  4. Pisk inn kremfløten og sikt til slutt inn blandingen av mel og bakepulver. Pisk blandingen godt til en klumpfri røre.

  5. Legg muffinsformene i muffinsbrettet og fyll formene ca 2/3 fulle.

  6. Stek muffinsene midt i ovnen på 175 grader i 20 minutter. Bruk en bakepinne for å forsikre deg at de er helt stekte før du tar de ut til avkjøling.

Bringebær frosting
  1. Pisk smør, melis og vaniljesukker til blandingen blir fluffy.

  2. Pisk inn Philadelphia ost.

  3. Press de tinte bringebærene gjennom en sil, så du får ut så mye bringebærsaft som mulig, da frostingen ikke må bli for tynn. Tilsett selve bringebærene i frostingen og miks lett sammen, så den ikke skiller seg.

  4. Det er viktig at muffinsene er helt avkjølt før man har på frostingen!

  5. Hell frostingen i en sprøytepose med stjernetupp og sprøyt frostingen på toppen fra kanten av muffinsen og jobb deg rundt og innover mot midten og oppover.

  6. Bruk gjerne forskjellige kakepynt og strø over. Vel bekomme 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »