Forsiden,  Hovedrett,  Suppe

Blomkålsuppe

Blokkålsuppe
Forberedelse
10 min
Tilberedningstid
50 min
 
Antall: 4 posjoner
Ingredienser
  • 2 stk blomkål
  • 1 l grønnsaksbuljong
  • 3 dl kremfløte, eller vegansk fløte
  • 1 ts mejram
  • 1 ts timian
  • 1 ts oregano
  • 1/2 ts hvit pepper
Garnityr
  • 150 gr bacon
Fremgangsmåte
  1. Kok opp buljongen.

  2. Fjern bladene og stilken fra blomkålene. Grovhakk blomkålen og tilsett dette i buljongen og kok under lokk i ca 20 minutter.

  3. Bruk en blender og blend blomkålen til en fløyelsmyk blomkålsuppe.

  4. Smak til med fløten og krydderet.

Garnityr
  1. Kutt baconet i små biter. Stek dette på hardvarme til at baconbitene er blitt sprø. Legg dette på en tallerken med papir, så fettet får rent vekk. Strø så baconet på suppen

  2. God middag 🙂

Tips.
  1. Hvis du vil bruke alt, så kok opp en liten kjele med ett par dl vann og tilsett bladene og stilken og la dette koke i 20 minutter, før du så heller kraften over i blomkålsuppen. Da får du brukt alt fra blomkålen.

Grov focaccia passer kjempe godt til denne suppen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »