Forsiden,  Hovedrett

Laksecurry med eggnudler

Dette er først og fremst en veldig enkel middag å lage. Selv om nudlene ikke er det sunneste (Det finnes også grove nudler), så er det masse fisk og grønnsaker og her er det bare fantasien som setter grenser.

I denne oppskriften bruker vi Santa Maria sin green currypaste som er en mild currypasta, men det finnes flere typer på markedet så her må man smake seg frem. Vi bruker green currypaste fra invandrerforetningen, da denne er 3 ganger så stor som Santa Maria sin og koster det samme- Men, den er mye sterkere, så denne er kun for de som liker sterk mat!

Vi laget denne til familien og de elsket den, selv om de normalt ikke er så glad i fisk! Så oppskriften er allerede delt ut godt på forhånd og blitt en stor hit.

Laksecurry med eggenudler
Forberedelse
10 min
Tilberedningstid
10 min
 
Antall: 4
Ingredienser
  • 500 g Laksefilet
  • 110 g grønn currypasta (1 glass Santa Maria Curry paste green)
  • 1 ss matolje
  • 1 bunt vårløk
  • 1 stk purre
  • 2 dl hønsebuljong (2 terninger hønsebuljong i varmt vann)
  • 6 – 7 dl kokosmelk (2 pakker)
  • 1 stk lime (Revet skall + saften)
Pynt
  • Litt frisk koriander, rød chili og limeskall er pent, men kan fint sløyfes
Tilbehør
  • 250 g eggnudler (1pakke)
  • 1 L vann til nudlene
Fremgangsmåte
  1. Skjær laksen i gode biter og legg til side.

  2. Vask vårløken og purren og kutt de i strimler og legg det til side.

  3. Riv skallet fra lime og press ut saften i en skål.

  4. Ha olje i en gryte og fres currypaste i ca 1 minutt på middels varme.

  5. Tilsett hønsebuljong og kokosmelk og la det småputre i 5 minutter.

  6. Tilsett purre, vårløk, limeskall, limesaft og la det putre i 2 minutter. Smak så til og tilføy det du mener mangler, før du legger i laksen og lar det ligge i gryten i 2 minutter før servering.

  7. Kok opp nudlene i ca 3-4 minutter, eller etter det som står på pakken.

  8. Server og velbekomme!

Tips
  1. Det går fint ann å bruke bare purre, eller vårløk. Da bruker du 2 bunt vårløk, eller 2 stk purre.

  2. Ønsker du det litt sterkere, kan du tilføye finhakket chili.

  3. Du kan fint tilføye andre grønnsaker, etter eget ønske. Vi bruker gjerne gulrot og blomkål.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »