Bakt plomme
Å servere bakte plommer med vaniljeis er ett must når sensommeren serverer oss nyplukkede plommer. Denne søte stenfrukten har en fantastisk sødme og passer ypperlig til både kompott og baking.
Denne desserten passer både til hverdags og fest. Den er enkel og rask å lage og kan både være redningen ved ett overraskende besøk, eller som planlagt dessert, eller kveldskos.
Vi bruker sveitsisk kirch som er kirsebærbrennevin, men man kan fullt ut også bruke konjak hvis det er en favoritt. Barna synes gjerne desserten er best som den er uten noe ekstra på, men uansett hva man velger så fordamper alkoholen under varmebehandlingen i ovnen.
- 4 stk plommer
- 1 ss brunt sukker
- 4 stk valnøttkjerner
- vaniljeis til serveringen
-
Forvarm ovnen på 180°C. Skyll plommene, del dem i to og fjern steinene. Del plommene igjen i to, så hver plomme er blitt til fire båter. Hvis plommene er store, kan de fint deles i flere båter etter ønske.
-
Smør en ildfast form, legg i plommene og strø brunt sukker over.
-
Bak plommene i ovnen i ca. 10 minutter. Desto mer moden plommen er og mindre bitene er, jo fortere blir de ferdige. Så følg med etter ca. 7-8 minutter, da de fort kan bli overmyke hvis de ligger for lenge.
-
Grovhakk valnøttene mens plommene bakes.
-
Legg opp de ferdigbakte plommene på en asjett, eller en dessertskål, sammen med vaniljeis og grovkuttede valnøtter. Hell gjerne plommekraften som er igjen i den ildfaste formen over isen, da det smaker nydelig. Velbekomme!