Dessert

Rullekake med bringebærkrem

Rullekake er ikke noe man lager så ofte lengre. Det er gjerne sjokoladekake, marsipankake, bløtkake, kjeks og brownie mange lager. Men Rullekake er noe jeg tror alle har vokst opp med og når denne rullekaken med bringebærkrem blir servert så får vi alltid tilbakemelding på hvor god den er og mange mimrer om de rullekakene man vokste opp med.

Så hvorfor ikke lage rullekake for en gangs skyld, så blir det servert noe litt annerledes enn man er vant med i dag 😉 Nam!

Rullekake med bringebærkrem
Forberedelse
10 min
Tilberedningstid
2 timer 50 min
Totalt
3 timer
 
Antall: 8 posjoner
Ingredienser
Rullekake
  • 4 stk egg
  • 220 gr sukker
  • 75 gr hvetemel
  • 75 gr potetmel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
Bringebærkrem inni rullekaken
  • 400 gr frosne eller friske bringebær
  • 1 dl sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 1 pakke friske bringebær
Fyll på rullekaken
  • 2 dl kremfløte
  • 1/2 dl sukker
  • 1 pakke Friske bringebær
Fremgangsmåte
  1. Sett stekeovnen på 180 grader.

  2. Pisk egg og sukker til eggedosis.

  3. Sikt mel, potetmel, bakepulver og vaniljesukker inn i eggedosisen og rør godt sammen.

  4. Legg bakepapir i en langpanne, hell i røren og bre det godt utover. Stek den i midten av ovnen i ca 15 minutter.

  5. Legg matpapir på benken med sukker strødd over. Bruk heller for mye sukker enn for lite hvis du er usikker på mengden. Velv så rullekaken på bakepapiret og la den ligge med formen over seg til den er helt nedkjølt. Da beholder rullekaken fuktigheten.

Bringebærkrem
  1. Hell de fryste bringebærene i en kjele og kok opp.

  2. Hell i sukkeret og kok det til det har konsistensen til hjemmelaget syltetøy.

  3. Kjøl ned bringebærsyltetøyet

  4. Pisk kremfløten til krem, hell så i den nedkjølte bringebærsyltetøyet og bland det godt sammen.

  5. Ta av langpannen med bakepapiret og skjær til alle 4 kantene, så alt blir rett og pent.

  6. Smør bringebærkremen over rullekakebunnen, legg på friske bringebær.

  7. Rull kaken forsiktig med hjelp av bakepapiret bunnen ligger på. La kjøten vende ned.

  8. pisk kremfløte og sukker til krem og smør det over rullekaken. Pynt med friske bringebær og server.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »