Frosten kommer
Nå begynner frosten å snike seg innpå oss. Det liker ikke livet som er i kjøkkenhagen og vi ser at blant annet at noen av tomatene begynner å ta skade av det.
Vi fant ut at vi skulle lage grønn tomat chutney, da en god venn av min kjære anbefalte dette og kom med en oppskrift vi har prøvd ut og smakt til litt ekstra etter vår smak. Vi brukte alle tomatene vi hadde som var Cherry-, plomme- og biff tomat
Det er nok ikke så lett å få tak i grønne tomater i vanlige butikker, men jeg ser det ofte i invandrerbutikker.
Vi er ganske fornøyd med hagen for i år og vi har fått mye mer ut av den enn vi trodde! Det skal bli ganske kult å få startet tidligere neste år og få ett par måneder ekstra å gro på 🙂
Det er gøy å se tilbake til vår første squash. Vi var helt begeistret over hvor stor den var, rett fra hagen 😀 Vi laget blant annet fylt squash, ved å dele de i to og steke de i ovnene med masse godt fyll. Nam!
Når frosten kom, så ble bladene helt slappe, så da måtte vi høste alle grønnsakene. De holdt i ca 2 uker i kjøleskapet, så vi fikk brukt opp alt av squash, potet, agurk og gulrot.
Vi høstet også potetene når bladene var helt slappe. Her tok også frosten knekken på de, så da tok vi opp potetene. De var ikke særlig store, men heller små og søte og veldig smakfulle.
Vi høstet også alle gulrøttene og det var gøy. De var i størrelse fra en lillefinger, til en størrelse man kjøper i butikken 🙂
Så nå er det ikke mer mat i kjøkkenhagen. I vinter fyrer vi med ved, så da strør vi asken over jorden, så får kjøkkenhagen tilført ny næring.