Fylt squash
Vi elsker fylt squash og plukker de selv fra vår kjøkkenhage. De er ganske mye større enn de vi kjøper i butikken, så en stor squash er nok til en middag for 4 personer. Men på andre tider av året handler vi de i butikken og da må vi alltid kjøpe 2 squash, så det ikke ble for lite mat.
Vi bruker ofte lammekjøttdeig når vi får tak i det, ellers er det som jeg har skrevet i oppskriften mest vanlig med kjøttdeig av storfe som fyll. Vi er bare veldig glad i lam.
Det er også veldig godt med fisk, som laks, isgalt, sei og torsk. Det går også an å lage det som en kjøttfri rett, for det er så mye god smak og når sausen kokes inn, så blir smaken veldig konsentrert og smakfull.
Vi spiser fylt squash slik den er, men hvis man ønsker kan du fint steke f.eks. båtpoteter for å ha ved siden av, eller lage en salat til. Du kan også prøve fylt squash med tagliatelle og kokossaus, som er en litt eksotisk versjon av denne retten.
Vi måtte filme når squashen er ferdig forstekt, før vi har i fyllet. Det er så fascinerende å se hvor mye damp det kommer fra squashen, da den inneholder så mye væske.
Da er det bare å ønske dere god middag og nyte herligheten 🙂
- 2 stk squash
- 2 stk løk, finhakket
- 5 fedd hvitløk, finhakket
- 4 stk tomater, finhakket (eventuelt 1 pakke hermetiske tomater)
- 400 g kjøttdeig av storfe (eventuelt annen kjøttdeig. Køttdeig kan også sløyfes om man vil ha en vegetarisk rett)
- 2 ts spisskumin
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts malt sort pepper
- 1/4 ts chili
- 200 g ost, revet
-
Sett stekeovnen på 200°C. Del squashen i to, skrap ut innmaten av squashen og legg squashen i en langpanne. Forstekes på 200 grader i 15 minutter.
-
Stek løk og hvitløk gylden. Tilsett så kjøttdeig og fres den godt så kjøttet får en god stekeskorpe.
-
Tilsett tomat og krydder og kok inn, så det ikke er rennende.
-
Ta squashene ut av ovnen og legg de i en ildfast form. Legg fyllet i squashene. Strø osten på toppen og stek det på 200 grader i 15-20 minutter, til osten er blitt gylden.
-
Serveres som den er. Velbekomme!
-
Du kan fint ha tilbehør som båtpoteter med f.eks. aioli, eller en salat ved siden av.