Bakst

Grov focaccia

Grov focaccia
Forberedelse
1 hr
Tilberedningstid
30 min
Totalt
1 hr 30 min
 
Nøkkelord: focaccia
Antall: 1 langpanne
Ingredienser
  • 1 pk tørr eller fersk gjær
  • 6 dl vann
  • 2 dl olivenolje
  • 1 kg sammalt hvetemel (Mandelmel brukes som lavkarbo)
Til smøring av langpannen
  • 2 ss matolje
Til topping
  • 4 ss fersk eller tørket rosmarin
  • 2 ss Maldonsalt eller annen flaksalt
  • 1 dl olivenolje
Fremgangsmåte
  1. Løs opp gjær i lunkent vann. Sikt inn melet og hell i oljen. Elt deigen godt og sett den til heving til minst dobbel størrelse (ca. 30 min).

  2. Smør langpannen med olje og hell deigen i formen. Få deigen ut til alle kantene og hjørner. La den etterheve i 30 min.

  3. Bruk fingertuppene og trykk små groper over hele deigen. Hell så olivenolje over deigen og pensle den så hele overflaten er tildekket. Hvis oljen legger seg ned i gropene så løft opp langpannen og vend den forsiktig i flere vinkler så oljen renner utover deigen.

  4. Strø over maldonsalt og rosmarin.

  5. Sett langpannen til steking på 180 grader i ca 30 minutter.

  6. Avkjøl focaccian på rist.

Tips
  1. Focaccia er godt som sandwich. Perfekt for en eller i selskap. Man kan fylle den med hva som helst, men jeg brukte aioli, ruccula marinert i balsamico og honning, tomat, løk, parmesan og spekepølse.

  2. Deigen kan fylles med oliven, soltørket tomat, fetaost eller annen type ost, urter og mye annet godt. Her er det bare fantasien som stopper en.

  3. Focaccia er perfekt som tilbehør til supper og gryter. Smør og aioli er godt til. På bildet er focaccia kuttet i stenger som ble dippet i aioli.

  4. Focaccia er perfekt å ha i fryseren. Da har man alltid noe på lur hvis man får overraskende gjester på besøk.

  5. Aioli er nydelig som dipp til focaccia hvis man bare vil ha noe snacks.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »