Curry kyllinggryte
- 400 gr kyllingfilet i biter
- 1 bunt vårløk, grovhakket
- 2 gul løk, hakket
- 6 fedd hvitløk, finhakket
- 4 stk kuttede gulrøtter
- 1 stk liten kålrot, skrelt og i skiver
- 2 stk gulbete, eller rødbete, skrelt og i skiver
- 400 gr hele grønne bønner, fersk eller fryst
- 1 boks vannkastanjer, skivede eller hele
- 2 ss grønn curry (Tilsett mer hvis man vil ha den sterkere)
- 1 ss soyasaus
- 1 ss teriyaki saus
- 1/2 ts kanel
- 1/2 ts spipsskumin
- 1 ts basilikum
- 1 ts mejram
- 2 bokser kokosmelk
- 3 ss matolje
-
Ha olje i kjelen og fres kyllingen på høy varme til de er blitt brunet. Legg de så til side på en tallerken.
-
Ha i olje i kjelen og fres løk, vårløk og hvitløk gyldent.
-
Tilsett kyllingen, alt av krydder, curry, soyasaus og teriyaki saus og fres det lett mens du rører godt så alt blir godt blandet ut.
-
Tilsett kokosmelk, alle grønnsaker og kok opp. La det koke påsvak varme i 10 minutter, så er det klart til servering.
-
I perioder av året kan noen av grønnsakene være litt vanskelig å finne, eller de er dyre. Da dropper man bare dem og tilsetter noe annet man liker. Bruk fantasien og tilsett dine favoritter.
-
Vis man ha gryten sterkere, kan man tilsette mer når man smaker den til mot slutten.
-
Man kan servere ris, bulgur, pasta, poteter osv til hvis man ønsker det. Vi liker den slik den uten noe, eller med bulgur.
-
Hvis man føler den er litt for sterk eller stram, kan man tilsette litt honning eller sukker.