Hovedrett

Boller i karri

Dette er en familieoppskrift som min kjæreste har arvet fra sin mor i Danmark og smaker helt fantastisk!

Da hun laget det til meg første gangen, så duftet det himmelsk. Jeg surret rundt hun hele tiden og var nysgjerrig på hva hun gjorde, hva hun hadde i og ikke minst det store spørsmålet- når er det mat?…

Dette smaker og passer like godt på en kald vinterdag som en sommerdag. Når du dufter og smaker det så vil du forstå meg 😉

Jeg er så glad for at jeg har fått lov av min kjæres familie til å dele denne oppskriften med dere. Den må prøves!

Boller i karri
Forberedelse
30 min
Tilberedningstid
30 min
 
Antall: 4 posjoner
Ingredienser
Boller
  • 400 g kjøttdeig eller medisterdeig av svin
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts hvit pepper
  • 1 stk finhakket løk
  • 1 dl mel
  • 2 dl melk
  • 1 stk egg
Karrisausen
  • 2 stk finhakket løk
  • 2 ts matolje
  • 2 ts mild tørket karri
  • 4 dl hønsebuljong
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss maizena
  • 0,5 dl kremfløte
  • 1 ts sukker
Tilbehør
  • 4 dl Bulgur, gjerne grov
  • 5 dl vann
Fremgangsmåte
Boller
  1. Hell alle ingrediensene i en bolle.

  2. Bland det godt med hendene til en jevn og fin røre

  3. Kok opp vann og 2 ts salt i en kjele. Vannet må ikke koke, men bare holde seg varmt mens bollene ligger i vannet!

    Form kjøttbollene med en ss og hånden og legg de i det varme vannet.

  4. Bollene vil synke til buns og når de flyter opp på overflaten er det ferdige og kan tas ut og plasseres på en tallerken.

Bulgur
  1. Skyll bulgur, og ha så bulgur og vannet i en kjele. Kok det opp og la det trekke på svak varme under lokk i ca 20 minutter. Ikke rør i bulguren!

Karrisausen
  1. Ha olje i en kjele og fres løken gylden. Tilsett buljong, sitronsaft og sukker og la det koke i 5 minutter.

    Rør maizena og fløte sammen og tilsett dette i sausen, mens du røren om til sausen har tyknet.

    Smak til med salt og pepper.

  2. Legg bollene i karrisausen og maten er klar til servering. Velbekomme 🙂

Tips
  1. Både poteter, ris og andre typer grønnsaker passer godt til denne middagen. Så hvis man går på lavkarbo så kan man velge grønnsaker til istedenfor. Eller hvis man ikke liker bulgur, så er grov ris eller villris veldig godt til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »