Risotto
- 2 ss matolje
- 400 g risotto ris (Carnaroli eller acquerello er gode ris typer)
- 1 l kokende vann tilsatt 5 g salt
- 200 g meierismør
- 80 g revet parmesan
- 1 stk sitron, presset til sitronsaft
- 2 ss matolje
- 500 g sopp i skiver
-
Ha olje i kjelen og stek risen lett i 20 sekunder
-
Øs i 1 dl kokende vann langs kanten og rør i kjelen, til at væsken er absorbert av risen. Øs så i 1 dl til og rør i kjelen, til at væsken er absorbert av risen. Fortsett med dette til at det har gått 12 minutter fra du startet å øse i vann første gang (Dette fordi risen har perfekt konsistens etter 12 minutter. Risen har en god mykhet og en fast kjærne)
-
Tilsett smør og parmesan, sett på lokk og la det godgjøre seg i 2 minutter
-
Ta av lokket og rør godt i risottoen, slik at den får en fin konsistens. Tilsett så sitronsaft og rør det godt inn
-
Ha olje og sopp i stekepannen og stek det til de har fått en gylden og fin farge. Dette serveres oppå risottoen på tallerkenen
-
Nå er det klart til servering
-
Det smaker godt med tynne skiver av trøffel på risottoen, alene eller med sopp