Forsiden,  Hovedrett,  Oppskrifter

Svineknoke i leirgryte

Vi elsker mat som lager seg selv og dette er en av våre favoritter. Svineskank smaker fantastisk når det varmebehandles over lang tid og er skikkelig husmannskost. Vi lager dette når vi skal gjøre ting hjemme og egentlig ikke har så mye tid til å være på kjøkkenet. Da smeller vi alt sammen i leirgryten og lar stekeovnen gjøre jobben for oss.

Det kan være du har mye forskjellige grønnsaker i kjøleskapet, men mangler noe som vi har i oppskriften. Da sløyfer du det du mangler og føyer til det du har, for dette er en rett du kan bruke alt av grønnsaker i. Så la kjøleskapet bestemme dagens smaker, eller tilbudene i din lokale butikk.

Vi elsker salt og røket kjøtt, så vi varierer mellom salt og røket svineskank. Men du kan også bytte ut svineknoke med lammeknoker, eller oksehaler.

Svineknoke i leirgryte
Forberedelse
30 min
Tilberedningstid
3 timer
 
Antall: 4 posjoner
Ingredienser
  • 2 stk gulrøtter i skiver
  • 2 stk løk i båter
  • 1 stk brokkoli i grove biter
  • 1 stk blomkål i grove biter
  • 3 stk laurbærblad
  • 3 fedd hvitløk, grovhakket
  • 400 g hakkede tomater
  • 1 stk stor salt eller røket svineknoke. Beregn 300-350g per person. Fersk knoke kan også brukes, men tilsett da 1 ts salt i kraften.
Kraft
  • 2 dl rødvin
  • 1 dl kjøttkraft
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts grovkværnet pepper
Fremgangsmåte
  1. Legg leirgryten i blødt 30 minutter før bruk. Har du ikke leirgryte, så bruk en jerngryte eller annen gryte med lokk som tåler stekeovn, eller en stor form med lokk eller aluminiumsfolie over.

  2. Ha alle ingrediensene til kraften i en kjele og kok det ned til halve mengden.

  3. Fyll gryten med alle grønnsakene og ha hakkede tomater over.

  4. Legg svineknoken på toppen og hell kraften over. Sett på lokket.

  5. Sett gryten inn i en kald ovn og sett den på 160°C. Den er ferdig etter 3 timer, men lar du den stå 1-2 timer til, så blir kjøttet enda mørere.

  6. Server med kokte poteter. Vel bekomme 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »