Bakst,  Snacks istedenfor snop

Kakao og sjokoladekjeks / double chocolate chip cookies

Her om dagen laget jeg sjokolade kjeks og ville gjerne ha en batch sjokolade kjeks med kakao også. Det er ikke noe mer hokus pokus enn å redusere melet og tilsette kakao.

Denne kjeksen er et godt avbrekk til den vanlige sjokoladekjeksen og er fint for å variere utvalget når du får gjester. Kos deg med bakingen 🙂

Kakao og sjokolade kjeks / double chocolate chip cookies
Forberedelse
1 hr
Tilberedningstid
12 min
 
Antall: 18 store kjeks
Ingredienser
  • 220 g romtemperert meierismør (eventuelt margarin)
  •  120 g farin / hvitt sukker
  • 120 g brukt sukker (eventuelt honning, eller hvitt sukker)
  • 2 store egg (eventuelt 3 medium eller 4 små)
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 250 g siktet hvetemel
  • 100 g kakao
  • 200 g Chokolate chips, eller knust mørk kokesjokolade som jeg bruker
Fremgangsmåte
  1. Ha romtemperert smør/margarin, hvitt og brukt sukker i en bolle og pisk det luftig.

  2. Tilsett egg, vaniljesukker og bakepulver og pisk det videre til det blir en jevn luftig blanding.

  3. Tilsett siktet hvetemel, kakao og knust sjokolade/ chocolate chips og visp det godt sammen til melet har løst seg godt ut i blandingen.

  4. Press deigen godt ut på sidene av bollen og sett den til kjøling i kjøleskapet i 15-30 minutter. På denne måten blir den fortere avkjølt og det skal gjøres så smør røren lettere formes da smør/margarin er fastere i kald tilstand.

  5. Sett stekeovnen på over og undervarme på 200°C. Legg bakepapir i langpannen og mål opp deig tilsvarende en god spiseskje og form deigen til en kule med hendene og legg det på bakepapiret. Mengden blir til 2 langpanner med 9 kjeks på hver. Totalt 18 kjeks. Eventuelt kan du bruke en teskje og lage halve størrelser med kjeks og på denne måten få 36-40 mindre kjeks (Fint til barneselskap).

  6. Bruk håndflaten og press kulene flate.

  7. Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter. Hvis du liker de litt myke i midten så er ca. 12 minutter bra, mens hvis du liker de sprø så er ca. 15 minutter en god tid. Følg med etter ca 10 minutter, for det er alltid forskjellig steketid på forskjellige ovner. En pekepinne er at når kjeksen blir gylden i kantene, da er de hvertfall ferdige.

  8. La kjeksen hvile på langpannen i ca. 5 minutter (de er fortsatt myke når de tas ut av ovnen, men setter seg etter noen minutter).

  9. Legg de så over på en rist og la de avkjøles, nå får kjeksen en sprø skorpe.

Tips
  1. Har du mandler, valnøtter eller andre nøtter tilgjengelig, så er dette kjempe godt i kjeks. Knus, eller hakk de de og tilsett det i røren sammen med sjokoladen. Det samme gjelder tørkede bær og er også en fin erstatning hvis du eventuelt vil ha mindre sjokolade eller bare vil ha masse fyll. Nam nam 🙂

  2. Vil du bruke mindre sukker så kan du bytte ut deler eller alt sukkeret med sukrin , stevia eller annen søtning. Husk å endre mengden her, ettersom annen søtning ofte er søtere per gram enn hvitt sukker.

  3. Legg kjeksen i en lukket boks, på denne måten holder de seg sprø. Vi bruker gamle pepperkakebokser i metall.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »