Svinesnitzel med soppfyll
Dette er en veldig annen versjon enn den klassiske svinesnitzel som er panert og kan heller ikke sammenlignes, da det er to vidt forskjellige produkter.
Svinesnitzel med soppfyll er basert på et tynt kjøttstykke fra svin som krydres med salt og pepper og som det deretter smøres på et godt lag med en blanding av medisterfarse og stekt sopp, løk, bacon og persille, med ost på toppen. Det er et produkt som gjør at svinekjøttet går fra noe tamt og kjedelig, til et smakfullt produkt med mye aroma.
Jeg synes svinekjøtt er kjedelig i seg selv, så det må gjøres noe med det for at det skal smake godt. Svinesnitzel med soppfyll er et eksempel på hvordan man kan lage et festmåltid ut av billige råvarer som passer til hverdagskos og den store helgemiddagen. Enten du lager den for salg eller for å spise selv, så er det et klassisk dansk- tysk produkt som fortjener all sin ære og fortjener å bli kjent for hele verden.
Skjenk deg et glass med noe godt og hygg deg med produksjonen 🙂
- 4 tynne skiver svin flatbiff, eller annen type kjøtt av svinet
- 80 g finhakket bacon
- 200 g medisterfarse
- 200 g finhakket sjampinjong eller annen type sopp
- 150 g finhakket løk
- 100 g revet ost med mye smak
- 2 ss finhakket persille
- 1/4 ts salt
- 1/2 knivsodd malt pepper
- Smør til steking
- Litt smør til steking
- 2 dl hvitvin
- 2 dl kremfløte
-
Fres finhakket bacon, løk og sopp lett i litt smør, før du avkjøler det.
-
Bland dette godt sammen med medisterfarse og hakket persille til en jevn masse.
-
Krydre svinesnitzel med salt og pepper. Fordel soppfarsen jevnt over alle fire svinesnizzlene over hele overflaten. Strø så ost over og trykk det lett ned så det ikke så lett detter av.
-
Pynt de gjerne med litt sopp og persille.
-
Ha litt smør i en ildfast form og sett den midt i stekeovnen. Sett stekeovnen på 220°C.
-
Når ovnen er klar tar du ut den varme ildfaste formen, legger i svinesnizzlene og setter den tilbake i stekeovnen i 5 minutter.
-
Etter 5 minutter tar du den ildfaste formen ut og heller i hvitvin og kremfløte og setter den ildfaste formen tilbake inn i ovnen. Senk temperaturen til 160°C og la de steke i den senkende temperaturen i 20 minutter.
-
Server med ønsket tilbehør. På bildet er det servert svinesnitzel med soppfyll, med den reduserte kraften fra hvitvin og fløte og aligot.
-
Kjøttet er saftig og smakfull.
-
Er sausen veldig flytende, kan du sile den i en kjele og koke den litt tykkere mens kjøttet hviler.
-
Server med Aligot, røsta, annapotet eller pastaskjell.
-
Tilbehør som er godt til:
– Smørstekt spinat, eller
– Smørstekt løk, gulrot og selleri kuttet i julienne, med litt innkokt estragonlake.