Sellerirotburger med sursøte grønnsaker, hoisin dressing og chilimajones
Denne sellerirotburgeren smaker helt fantastisk og det er nesten skammelig at jeg først som 35-åring kom over en vegetar burger som faktisk er skikkelig digg!
Det tar litt tid å lage den pga. alt tilbehøret, men det er så absolutt verdt det. Det er mulig å kjøpe ferdig chilimajones, men denne smaker mye bedre, så lag heller en større batch av chilimajones selv og ha den klar i kjøleskapet til senere bruk.
Sellerirotburgeren kan fryses før steking i pannen. På den måten kan du forberede mange sellerirotburgere til senere bruk og bare ta de opp å frese i pannen før servering når det er behov for det.
- 1 stk sellerirot
- 2 ss hvetemel (eller maizena hvis du ikke tåler gluten)
- 1 egg vispet
- 2 dl panko (brødrasp)
- Olivenolje
- salt og pepper
- Olje til steking
- 1 stk stor gulrot, raspet
- 1 stk hjertesalat, finhakket
- 2 stk vårløk i skiver
- 1 stk rød chili, finhakket
- 1/2 dl 7% eddik
- 1/2 ss fiskesaus
- 1 ss sesamolje
- 1 liten ingefær (smak til)
- flaksalt
- 150 g majones
- 1 stk chili
- 2 fedd hvitløk
- 1/2 ts soyasaus
- 80 g hoisin
- 1/2 stk lime, cest (skall) og saft
- Litt frisk koriander, finhakket
- 2 cm ingefær, finraspet
-
Selleriburger
-
Skrell og vask selleriroten. Skjær i 1 cm tykke skiver og prøv å justere slik at de får en burger størrelse. (Bruk også endene, selv om de er mindre. Her kan du bare legge flere ved siden av hverandre på hamburgerbrødet).
-
Gni seller burgerne i olivenolje, salt og pepper. Stek de på bakepapir i ovnen på 180°C i 10 minutter.
-
Avkjøl selleriburgerne, før du vender de i mel, pisket egg, og så i panko. Stek de panerte selleriburgere gyldne i stekepannen med litt olje.
-
Stek de panerte selleriburgere gyldne i stekepannen med litt olje.
-
Ha gulrot, hjertesalat og vårløk i en bolle.
-
Ha chili, ingefær, salt eddik, sukker og vann i en kjele. Kok opp under omrøring til sukkeret er oppløst.
-
Ta kjelen av platen og tilsett fiskesaus og sesamolje. Hell laken over grønnsakeneog vend grønnsakene godt i blandingen. La grønnsaksblandijngen trekke i kjøleskapet i 30 minutter.
-
Bak chili i ovnen på 190°C i 10 minutter. Skrell hvitløk og fjern stilken på chilien. Blend alt sammen til en fløyelsmyk blanding.
-
Bland alle ingrediensene, så er den klar til bruk.
-
Del hamburgerbrødene på midten og stek de med snittsiden ned i en stekepanne til overflaten er lett gylden.
-
Ha på chilimajones
-
Ha på godt med sursøte grønnsaker og hoisin dressing over.
-
Legg på to skiver selleriburger, med hoisin dressing mellom. Ha chilimajones på toppen.
-
Legg på lokket og server med pommes frittes eller annet ønsket tilbehør.
2 kommentarer
Tilbakeping:
Tilbakeping: