Grønnsakssuppe
- 2 stk brokkoli
- 4 stk gulrot
- 1 stk fennikel
- 1 stk ingefær
- 1 stk hel hvitløk
- 2 stk løk
- 3 ss matolje til steking
- 2 l kyllingkraft (Grønnsakskraft kan også brukes)
- 1 pk snøfrisk (Kokosmelk kan også brukes)
- 400 gram revet ost til strø over suppen (Her kan vegansk ost brukes)
- 150 gr bacon til å strø over suppen (Bruk ristede nøtter og frø som vegansk)
- 2 egg hardkokt og deles i 4 (Dropp denne som vegansk)
-
Skrell og grovkutt løk, hvitløk og ingefær og fres det i oljen til løken er blank, ca 1-2 minutter i en kjele.
-
Skrell gulrot og grovkutt det sammen med fenniken og tilfør det i kjelen.
Skjær av toppen på brokkolien og kutt det i små biter, dette skal legges i suppen rett før servering. Resten av brokkolien grovkuttes og legges i kjelen.
-
Tilsett kraften og kok under lokk i ca 15 min, til at grønnsakene er blitt møre.
-
Finhakk baconet til bitte små biter og fres dette i pannen til de er blitt gyldne og sprø. Legg baconet over på papir, så fettet får rent av. Baconet legges så i en skål til servering.
-
Ta stavmixeren og blend alt sammen til en fløyelsmyk suppe. Slå av platen og rør inn snøfrisk.
Nå er suppen klar til servering.
-
Husk å server med ost og bacon.
Det smaker godt med brød og smør til. Focaccia og Aioli kan også brukes.
-
Suppe er nydelig som forrett. Men husk å halver retten, ellers kan man fort bli mett.
-
Har du suppe igjen, så fryser du det ned i posjoner. Da har man en rask middag til de dagene man ikke har så god tid.
-
Focaccia og aioli er nydelig som tilbehør til denne suppen. Dipp focaccia i aioli og spis det ved siden av suppen. Nam!
2 kommentarer
Knut Michael
Mm, ser godt ut!
Fluffy
Ja, det er en vanvittig god suppe og supersunn. Kjekt med middag som er rask å lage fra bunnen av 😉