Familiepizza med lammekjøttdeig og løk
- 1 stk pizzabunn til langpanne
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 1/2 stk løk, finhakket
- 2 bokser hermetiske tomater, eller 12 skollede tomater
- 1/2 ts salt
- 1 ts malt pepper
- 1 ss basilikum
- 1 ss timian
- 800 gr lammekjøttdeig, eller annen type kjøttdeig
- 1/2 ts salt
- 1 ts pepper, grovmalt
- 2 stk paprika, alle farger passer
- 2 stk løk, i halve ringer
- 400 gr Hvitost, revet
- 125 gr mozzarella (1 pakke)
- 200 gr Camembert eller brie
-
Legg pizzadeigen på langpannen med bakepapir
-
Fres løk og hvitløk og ha i resten av ingrediensene til tomatsausen. Bruker du ferske tomater, så blend de til små biter. Rør av og til og la tomatene kokes inn til en tykk tomatsaus. Vi vil ikke ha en bløt pizza, så viktig at tomatsausen er kokt godt inn.
-
Smør tomatsausen på pizzabunnen og få det over hele bunnen, også helt ut til kantene.
-
Strø revet ost over hele bunnen og få det helt ut til kantene. Riv opp små biter av mozzarella og brie og fordel det rundt på pizzaen.
-
Stek kjøttdeigen i pannen på sterk varme til den er gylden, sammen med krydderet. Bruker du lammekjøttdeig, så trenger du ikke fett i pannen, da lammekjøttdeig er ganske fet.
-
Strø kjøttdeigen jevnt over pizzaen og strø så resten av fyllet godt ut over pizzaen.
-
Stek pizzaen på 220 grader i 15 minutter på varmluft og 230 grader på over og undervarme. Steketiden varierer fra ovn til ovn, så stek den litt lengre hvis du ser den fortsatt er litt bløt når det har gått 15 minutter. Velbekomme 🙂
-
Det er også veldig godt med blåmuggost på pizza. Jeg pleier å bruke de ostene jeg har tilgjengelig da jeg lager pizzaen, så ikke bruk masse penger på å kjøpe akkurat de ostene jeg har brukt, hvis du har andre typer du gjerne vil bruke. Bruk gjerne de ostene du trenger å spise opp. Vi pleier å lage pizza hvis vi har ost, eller grønnsaker som vi trenger å spise opp, så bruker vi det vi har i kjøleskapet, så slipper vi å kaste mat unødvendig.