Potetmos
Potetmos er jo bare så godt. Det passer til nesten all mat og er veldig lett å lage.
Lag en deilig potetmos og lag gjerne for mye, så har du for noen flere dager fremover. Det går også Ann å lage mye og fryse ned det som er til overs, da har man lett tilgjengelig tilbehør når en mangler tid til å lage alt fra bunnen av 😉
- 800 gr mandelpotet, eller annen potet du har tilgjengelig
- 1 ts salt
- 1 ts malt pepper
- 2 dl helmelk, eller annen melk du har tilgjengelig
-
Skrell potetene og legg de i en kjele med vann til midten av potetene. Få ett raskt oppkok, senk temperaturen så den småkoker under lokk i ca 20-30 minutter, til at potetene begynner å bli litt ødelagt.
-
Hell av vannet og bruk en stapper til å mose potetene. Du kan også bruke en stavmikser hvis du ikke har en stapper. Tilsett krydderet og melken og rør det sammen. Om du ønsker en mer flytende potetmos, så tilsetter du bare mer melk, eller fløte om det ønskes. Her er det bare å smake seg til din favoritt. Velbekomme 🙂