Focaccia med tomat, aioli og spekepølse
Denne er av en halv langpanne focaccia.
- olivenolje
- aioli
- 2 stk tomater
- 1/2 stk løk
- 50 gr revet parmesan
- 50 gr tynne skiver av spekepølse
- 1 pose rucculasalat
- 1 ss honning
- 2 ss balsamico
-
Del focacciaen på midten og legg de med den delte siden opp. Hell litt olivenolje på focaccialokket og bunnen, smør så på med aioli.
-
Bland honningen og balsamico i en bolle. Vend inn rucculasalaten så den blir marinert. Legg rucculasalaten på focaccia bunnen.
-
Kutt tomatene løken i tynne skiver. legg dette på lagvis opp rucculasalaten.
-
Strø på parmesan og legg så spekepølseskivene lagvis på toppen. Legg på focaccia lokket og del focacciaen i 8 biter.
-
Så er det bare å servere focaccia med god kaffe, juice og det som skulle passe inn til å skape god stemning. Håper det smaker 🙂
-
Hvis honningen er fast, så legg bollen i ett vannbad, så honningen smelter. Man kan også varme den i micro.
-
Dette er perfekt å ta med som matpakke.