Hovedrett

Curry kyllinggryte

Curry kyllinggryte
Forberedelse
5 min
Tilberedningstid
20 min
Totalt
25 min
 
Antall: 4 opsjoner
Ingredienser
  • 400 gr kyllingfilet i biter
  • 1 bunt vårløk, grovhakket
  • 2 gul løk, hakket
  • 6 fedd hvitløk, finhakket
  • 4 stk kuttede gulrøtter
  • 1 stk liten kålrot, skrelt og i skiver
  • 2 stk gulbete, eller rødbete, skrelt og i skiver
  • 400 gr hele grønne bønner, fersk eller fryst
  • 1 boks vannkastanjer, skivede eller hele
  • 2 ss grønn curry (Tilsett mer hvis man vil ha den sterkere)
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss teriyaki saus
  • 1/2 ts kanel
  • 1/2 ts spipsskumin
  • 1 ts basilikum
  • 1 ts mejram
  • 2 bokser kokosmelk
  • 3 ss matolje
Fremgangsmåte
  1. Ha olje i kjelen og fres kyllingen på høy varme til de er blitt brunet. Legg de så til side på en tallerken.

  2. Ha i olje i kjelen og fres løk, vårløk og hvitløk gyldent.

  3. Tilsett kyllingen, alt av krydder, curry, soyasaus og teriyaki saus og fres det lett mens du rører godt så alt blir godt blandet ut.

  4. Tilsett kokosmelk, alle grønnsaker og kok opp. La det koke påsvak varme i 10 minutter, så er det klart til servering.

Tips
  1. I perioder av året kan noen av grønnsakene være litt vanskelig å finne, eller de er dyre. Da dropper man bare dem og tilsetter noe annet man liker. Bruk fantasien og tilsett dine favoritter.

  2. Vis man ha gryten sterkere, kan man tilsette mer når man smaker den til mot slutten.

  3. Man kan servere ris, bulgur, pasta, poteter osv til hvis man ønsker det. Vi liker den slik den uten noe, eller med bulgur.

  4. Hvis man føler den er litt for sterk eller stram, kan man tilsette litt honning eller sukker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »