Pannestekt makrellfilet
10. desember 2019
Pannestekt makrellfilet
Tilberedningstid
50 min
Antall: 4 posjoner
Ingredienser
potetmos
- 8 stk mellomstore skrellede poteter
- 2 dl helmelk
- ½ ts salt
- ½ ts finmalt hvitt pepper
- 2 ss meierismør
Pannestekt makrell
- 8 stk makrellfileter
- 2 ts salt
- 2 ts finmalt hvitt pepper
- 4 ss hvetemel
- 2 ss matolje
Seterrømme
Salat
Sitron
Fremgangsmåte
Potetmos
-
Kok de skrellede potetene møre i ca. 45 minutter, til de er ihjelkokte
-
Hell av vannet og mos de ihjelkokte potetene med en stapper. Stapp de til den konsistensen du selv liker, enten grov, eller finmost
-
Rør inn helmelken, kok opp og smak til med krydder
-
Ta potetmosen av kokeplaten og rør inn meierismøret rett før servering
Pannestekt makrellfilet
-
Bland hvetemel, salt og pepper på en tallerken og vend makrellfiletene i dette
-
Stek makrellfiletene i pannen med kjøttsiden ned med matolje til de er sprø, så vendes de og stekes på skinnsiden til den er sprø
Servering
-
Makrellfiletene og potetmosen serveres med seterrømme, salat og sitronbåter
Forrige
Eltefritt brød
Nyere