Mücver (squash frikadeller)
I sommer sto vi med store mengder squash fra kjøkkenhagen og vi visste ikke helt hvordan vi skulle få bruke de. Men da kom vi over mücver, også kalt zucchini fritters, og ville teste ut dette. Vi ble så begeistret at vi har laget dette flere ganger etterpå og formet en oppskrift som vi liker godt.
I denne oppskriften bruker vi hele squashen. Men i sommer laget vi både mücver og moussaka med squash og potet. Da skrapet vi ut innmaten fra squashen og brukte det i mücver, slik de gjør det i Tyrkia, og skallet til moussakaen. Alternativt kan du også lage fylt squash.
Vi lager gjerne en del om gangen og fryser ned de som er til over etter middagen. De er perfekte som tilbehør til kjøtt og fisk og ikke minst nydelig som turmat eller som en liten ekstra lunsj.
Selv liker vi mücver best alene med dipp, så det er oftest slik vi spiser de.
- 3 dl naturell yoghurt
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 kg grovraspet squash
- 1 stk løk, finhakket, eller raspet
- 100 g siktet hvetemel
- 4 stk egg
- 2 ss finhakket tørket dill
- 150 g fetaost, gjerne typen av geit- og sauemelk
- 2 ss matolje til steking
- 1 ts salt
- 1/2 ts pepper, finmalt
-
Bland yoghurt og finhakket hvitløk sammen og sett det på kjøl, så smaken får satt seg mens mücver lages.
-
Ha raspet squash i ett dørslag over vasken. Bland inn 1 ts salt og la det renne av seg i 10 minutter.
-
Bruk hendene og skvis ut så mye væske så mulig ut av squashen og legg det i en bolle. Jo mer væske du får ut, desto fastere blir røren du skal steke.
-
Tilsett finhakket løk, egg, fetaost, siktet hvetemel, dill og pepper.
-
Bland det godt sammen med hendene, eller en gaffel.
-
Ha matolje i en middelsvarm stekepanne. Form kaker på størrelse med tynne frikadeller og stek disse i ca 3 minutter på hver side. De skal ha en fin stekeskorpe og være gjennomstekt når begge sider er stekt.
-
La mücver hvile på tallerken til alle er stekt.
-
Legg de opp på en tallerken med dipp og kos dere. Vel bekomme 🙂
-
Mücver er nydelig som tilbehør til kjøtt og fisk.
-
Frys de som er til overs, så har du god snacks eller tilbehør til senere. Disse er også gode å ta med som turmat og lunsj.